Vejr

Blæsende over Danmark torsdag

Selvom temperaturen forventes at komme over 8 graders varme, vil blæsten gøre det til en kølig fornøjelse at begive sig udenfor.

Det er en lun, men visse steder også ganske blæsende start på torsdagen.

Temperaturen fra morgenstunden ligger således på mellem 5 og 9 graders varme i hele Danmark. Men på trods af den milde luft vil cykelturen til arbejde eller skole formentlig føles råkold.

Den "følte" temperatur ligger nemlig på mellem 1 og 4 grader. Nogle steder føles det endda som frostvejr at begive sig udenfor.

Og det er vinden, der får det til at føles køligere end det er. I Nordjylland og på Bornholm har vindhastigheden nået kulingstyrke.

Generelt venter der en blæsende torsdag. Til gengæld vil det holde tørt hele dagen med mulighed for lidt kig til solen.

Mest skyet til en start

Årsagen til det blæsende vejr over Danmark skyldes store trykforskelle i atmosfæren, der er skabt af et højtryk over Nordvesteuropa og lavtryk over Nordatlanten.

Dermed kommer der fart på vinden. Hele dagen vil det være mest blæsende i Nordjylland og på Bornholm med en hård vind fra vest og kraftige vindstød af op til stormende kuling.

I resten af landet vil det blæse med en jævn til frisk vind.

Med det blæsende vejr kommer der en del skyer. Torsdag vil altså starte overvejende skyet. I løbet af formiddagen kan solen titte lidt frem i det nordjyske og på Bornholm.

Lidt sol hist og pist

I eftermiddag er der bedre mulighed for perioder med lidt sol hist og pist. Stadig er det dog skyer, som vil dominere vinterhimlen.

Temperaturen i eftermiddag forventes at komme op mellem 6 og 9 graders varme. På grund af vinden vil det dog føles noget koldere - mellem 0 og 4 grader.

I aften og i nat skal en koldfront passere landet.

I forbindelse med denne frontpassage tiltager vinden, især i det nordjyske. Her er der omkring midnatstid risiko vor vindstød af stormstyrke oppe omkring Skagen.