Vejr

Amerikanske børn får kuldefri på grund af ekstrem frost

Arktisk kulde har bredt sig over flere stater i det nordøstlige USA.

For danske skolebørn er kuldefri kun noget, man kan drømme om, men i det nordøstlige USA er det i disse dage en realitet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

En iskold luftmasse fra Nordpolen har lagt sig hen over regionen, og det har to gange på en uge sendt temperaturen så langt ned, at det har været nødvendigt at holde børnene hjemme fra skole.

Med vinden har det i New England føltes som ned mod minus 20 graders kulde. Og coronasituationen har ikke gjort tingene bedre.

På grund af mange sygemeldinger blandt buspersonalet kan man ikke regne med busserne, der har kørt med op til 30 minutters forsinkelse.

Ved de nuværende forhold vil frosten ifølge det amerikanske National Weather Service kunne skade blottet hud på omkring en halv times tid.

Og skolerne vil ikke tage ansvaret for, at eleverne kan risikere at skulle vente udenfor så længe.

- Vores elever og ansattes sikkerhed er altid i fokus, når vi træffer beslutninger, skriver Worcester Schools på Twitter.

De lukkede skoler er blandt andet i delstaten Massachusetts' tre største byer, Boston, Worcester og Springfield, men også flere skoler i New York, Manchester, New Hampshire, Burlington og Vermont har valgt at lade børnene blive hjemme.

Skolerne var også lukkede fredag i sidste uge.