Vejr

Nu skifter vejret – og det kan være godt for varmeregningen

Den kommende uges tid bliver det mildt, blæsende og overvejende tørt.

Et vejrskifte banker i den grad på døren til Danmark.

Døren til vejrskiftet er en front, som passerer landet i løbet af tirsdag. Efter frontpassagen strømmer mildere luft hen over Danmark fra vest.

Endnu en front skal forbi landet i løbet af onsdagen, dog uden nedbør. Til gengæld giver det temperaturen endnu et nøk opad, så termometrene kan komme op mellem 8 og 10 graders varme torsdag og fredag.

Oven i det meget milde vintervejr vil den kommende uges tid kun byde på få millimeter nedbør.

Dermed venter der en periode med mildt og overvejende tørt vejr, som i perioder endda kan blive ganske blæsende. Og det kan vise sig at være en god kombination for den dyre varmeregning.

Højtryk giver tørvejr

Årsagen til det milde vejr er et højtryk, der de næste dag bygges op over Nordvesteuropa, og i den kommende tid vil det sørge for at hente mild luft op til Danmark fra sydvest.

Ud over det milde vejr sørger højtrykket samtidig for at blokere for frontangreb fra vest.

Resultatet bliver, at den næste uges tid bliver med overvejende tørvejr og lidt eller nogen sol.

Fra onsdag og en uge frem er der således kun ganske få millimeter nedbør i prognoserne. Mellem nul og fire millimeter.

Blæsten sørger for solskin

Selvom højtryk på denne tid af året ofte er forbundet med gråt og diset vejr, kan en tiltagende vind de kommende dage bane vejen for noget solskin.

For blæsende, det bliver det.

Allerede onsdag aften og nat vil vinden tage til, og torsdag vil det blæse med op til en stiv kuling fra vestlig retning. I vindstødene kan vindhastigheden endda nå stormende kuling.

Også fredag vil blive blæsende med en jævn til hård vind fra nordvest. Her er der til gengæld gode muligheder for nogen eller en del sol.

Hen over weekenden aftager vinden en smule, hvilket vil resultere i mere skyet vejr. Men allerede fra søndag vil den formentligt tage til igen.

God mulighed for at spare lidt penge

Generelt vil temperaturen de kommende dage ligge på mellem 5 og 10 graders varme.

Og netop kombinationen af mildt og noget blæsende vejr kan være en god ting for danskernes varmeregning, der i øjeblikket er tårnhøj.

Det milde vejr kan nemlig få mange til at skrue ned for radiatorerne, mens den tiltagende vind kan få mere gang i vindmøllerne rundt omkring.

Dermed kan der produceres mere strøm, og da flere er mere tilbøjelige til at bruge mindre opvarmning i en mild periode, kan det i sidste ende være positivt for varmeregningen.