Vejr

Her kommer der mest sol - men pas på i morgentrafikken

Det bliver en kølig mandag med op til 3 graders varme.

For første gang i en uge starter vi en dag med plusgrader. I hele landet ligger temperaturen således på mellem 1 og 3 graders varme mandag morgen.

Ved jordoverfladen kan det dog være koldere. Derfor skal man være opmærksom ude i morgentrafikken, hvor der er risiko for pletvis glatte veje.

Resten af dagen fortsætter termometret i samme temperaturleje med 2 til 3 graders varme.

På trods af det kølige vejr bliver mandagsvejret en god anledning til at komme lidt udenfor. Dagen bliver nemlig med tørvejr og mulighed for lidt eller nogen sol.

Her kommer der mest sol

Dagen lægger fra land med overvejende skyet vejr vest for Storebælt.

Øst for broen er der derimod gode chancer for at starte dagen med nogen sol. Og især Bornholm kommer til at ligge i et smørhul med solrigt vejr hele mandagen.

I løbet af formiddagen kan der over de vestlige landsdele efterhånden komme lidt huller i skydækket, der også her kan give lidt formiddagssol.

I eftermiddag fortsætter tørvejrsdagen i samme spor med nogen eller en del sol over de østlige egne.

Længere mod vest er der bedst chance for sol i Midtjylland og Østjylland, mens der over Nordjylland og den sydlige del af Danmark vil være mere overskyet.

Mest blæsende bliver det langs østvendte kyster med op til en jævn vind fra østlig retning. Temperaturen topper i eftermiddag på omkring 3 graders varme.

I aften fortsætter det med at holde tørt, mens der flere steder kan komme lidt let frost.