Vejr

Våd fredag i vente, men her vil solen vise sig

Man skal være opmærksom på glatte veje fra morgenstunden.

Fredagen lægger ud med en front, som giver regn og slud i store dele af landet.

Fronten trækker langsomt mod øst, som dagen skrider frem, og på bagsiden kommer der en god blanding af byger og huller til solen.

Det er især i de østlige egne, hvor nedbøren falder som slud i dag, men her fra morgenstunden er der lige akkurat koldt nok til, at man i den østlige halvdel af Jylland også får slud.

Man bør være varsom i trafikken fredag, da den hvide nedbør kan føre til glatte veje.

Grå og våd formiddag

Som formiddagen skrider frem, trækker fronten længere mod øst, hvilket giver anledning til perioder med tørvejr i Jylland.

Det kan ikke udelukkes, at der helt lokalt i det indre Sjælland falder tøsne i løbet af den tidlige formiddag.

Længere mod vest kommer flere byger ude fra Nordsøen på besøg, dog udelukkende som regnbyger.

I forbindelse med frontpassagen blæser det op fra sydvest, og ved kysterne kan man dagen igennem opleve en frisk til hård vind og lokalt en stiv kuling.

Våd eftermiddag - men mulighed for sol

På sin tur mod øst mister fronten pusten og trækker kun langsomt videre, så man i de østlige egne stadig døjer med slud efter frokost.

I Jylland står den igen på regnbyger, men som eftermiddagen skrider frem, opstår der flere og flere huller i skyerne, og her kan solen titte igennem.

Det bliver koldest mod øst, med temperaturer på mellem 1 og 3 graders varme, mens der mod vest bliver op til mellem 3 og 5 grader, måske lokalt 6 grader, da den stride vind hiver lun luft ind over landet fra Nordsøen.

Ud på eftermiddagen og aftenen når fronten Bornholm, dog i en svækket udgave, som kun giver en smule slud.

Skal man ud i vejret i dag, kan man med fordel følge nedbøren ved at bruge TV 2 VEJRETs radar, som man finder i TV 2 VEJRETs app, eller her.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her