Vejr

Kølig og vinterlig weekend i vente - men så kommer varmen

Der bliver plads til solen i løbet af lørdagen.

Weekenden fortsætter i samme gear som fredagen med lave temperaturer og en god blanding af vinterlig nedbør og regn.

Lørdag ligger der et lille lavtryk og snurrer rundt over den nordlige del af landet, som giver anledning til nogle byger.

Søndagen bliver noget mere spændende, da en front presser på fra vest, og den kan give en del regn og slud, hvis den får lov til at nå landet.

Fra i næste uge ser det dog ud til, at vinteren endnu en gang sættes på pause, da kulden bliver skubbet væk af en mere efterårsagtig vejrtype.

Halvtør lørdag med mulighed for solstrejf

Lørdagen bliver weekendens pæne dag med gode muligheder for at få solen at se - dog med en risiko for byger.

Bygerne kommer fra et lille lavtryk, som kommer på besøg i den nordlige halvdel af landet.

Det kan ikke udelukkes, at nogle af bygerne giver slud, især mod nord og øst, men for det meste bliver der tale om regnbyger.

Vil man gerne tørskoet igennem dagen, kan man med fordel følge nedbøren ved at bruge TV 2 VEJRETs radar, som man finder i TV 2 VEJRETs app, eller her:

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her

Temperaturen kommer generelt til at ligge på mellem to og fem graders varme midt på dagen. Natten til lørdag kan der komme lokal nattefrost flere steder i det nordlige og østlige Jylland.

Kold søndag - usikkerhed om nedbør

Søndagen bliver helt anderledes end lørdag med overskyet vejr det meste af dagen og temperaturer, der holder sig lige over frysepunktet.

Det er dog usikkert, hvad der sker i forhold til nedbør.

Natten til søndag presser en svag frontzone på fra vest, hvor der på forsiden af fronten bliver sendt kold luft ind over landet fra sydøst.

Nogle vejrmodeller peger på, at fronten passerer tværs igennem landet og giver en del regn og slud, mens andre vejrmodeller indikerer, at fronten mister pusten og går i stå ved vestkysten.

Den model, TV 2 VEJRET normal benytter, kaldet IBM Graf, har kun små mængder slud til den sydvestlige del af landet på søndag.

Den fælles europæiske model fra ECMWF har et mere vinterligt bud på søndagens vejr, hvor fronten giver dele af landet slud.

Fælles for alle prognoserne er, at det bliver en kold og grå dag.

Det bedste bud på, hvordan søndagens frontpassage forløber, er, at der kommer en del slud flere steder i de sydvestlige egne, mens det mod nord og øst holder tørt meget af dagen.

Lunt i næste uge

Fra i næste uge slår vejret om, og det vinterlige vejr sættes på pause.

Midt på ugen etableres et stort højtryk syd for De Britiske Øer, og det sender lun luft ned over Sydskandinavien fra nordvest.

Det bliver ikke kun lunt, men også vådt og blæsende, og det kommer til at minde mere om efterår end vinter.