Vejr

Blæsten gør søndag isnende kold

Lokalt kan temperaturen holde sig under frysepunktet hele dagen.

En råkold søndag har taget sin begyndelse.

Temperaturen søndag morgen ligger i hele landet lige omkring frysepunktet, og det vil den forblive med hele dagen. Samtidig vil en frisk til hård vind fra østlig retning sørge for, at søndagen bliver isnende kold.

Afhængig af, hvor man befinder sig henne i landet, vil den følte temperatur komme helt ned omkring 10 graders frost.

Til gengæld får de fleste danskere en tørvejrsdag. Måske kan solen endda i løbet af dagen få lov at vise sig lidt frem.

Eneste sted uden tørvejr hele dagen er de sydligste egne, som må døje med byger det meste af dagen.

Slud og regn mod syd

Resterne af en frontzone fra nattens mulm og mørke er fortsat placeret syd for Danmark. Dermed vil man i den sydligste del af landet stå op til slud eller regn. Det forventes først at slippe helt sidst på eftermiddagen.

I den resterende del af landet holder det tørt, men dog primært skyet. Kun i den nordlige halvdel af Jylland er der mulighed for at få lidt kig til solen igennem skydækket.

Temperaturen ligger dagen igennem mellem let dagsfrost i Nordjylland og op til 4 graders varme på Bornholm.

Så koldt vil det føles

Med de lave temperaturer og den kraftige blæst vil det selvsagt føles bidende koldt at træde udenfor i løbet af søndagen.

Vinden blæser med op til en hård vind, mens vindstødene kan nå hård kuling, måske endda stormende kuling.

Når det blæser på den måde, vil den såkaldte windchill-effekt slå igennem. Effekten fortæller noget om den reelle nedkøling af kroppen på grund af vinden. Derfor vil man i blæsevejr opleve, at det er koldere, end hvad termometret fortæller.

I søndagens tilfælde vil det føles som frost i hele landet at bevæge sig udenfor. Især Nordjylland vil det nærmest føles som en dybfryser med ned til ni graders frost som den 'følte temperatur'.

Vejret forbliver nogenlunde det samme i eftermiddagstimerne. Der kan komme lidt flere huller i skydækket, så en smule solskin får lov at slå igennem. Også i det nordlige Sjælland kan man være heldig at se lidt til solen.

Ellers fortsætter det med at være mest skyet med slud og regn længst mod syd.

Søndag aften forventes nedbøren mod syd at slippe landet, så det efterhånden er tørt i hele landet.

Samtidig vil der også være opbrud i skydækket i hele landet. Dermed er der mulighed for, at natten til mandag bliver særdeles kold med udbredt frost.