Vejr

Hidsigt lille lavtryk har givet vindstød af stærk storm og sne

Lavtrykket er en forløber til onsdagens lavtryk, som kan give massive snemængder.

Et hidsigt lille lavtryk bevæger sig lige nu hen over Danmark og giver kraftig blæst og tidligere på morgenen også sne flere steder.

Der er registreret vindstød af stormstyrke flere steder, og fem steder har nu haft stormstød – kraftigst ved vestkysten ved Thyborøn hvor der er registreret stærk storm.

Vinden kulminerer ved vestkysten i morgentimerne.

Mange steder vil man mærke, at det er blæsende først på dagen, men det kan hurtigt blive endnu mere blæsende, da lavtrykket bevæger sig hurtigt hen over Danmark.

Det er især den sydvestlige del af Danmark, der får kraftig blæst. Ved middagstid ligger lavtrykket tæt ved Bornholm og giver den sydlige del af landet kraftig blæst.

Ud på eftermiddagen vil lavtrykket trække sydøst om landet, og vinden vil gå i nord og aftage ud på aftenen.

Tirsdagen handler ikke kun om vind. Der er i nat og i morgentimerne faldet sne flere steder.

Især i Nordjylland er mange vågnet op til et fint snedække, der dog vil smelte ret hurtigt i løbet af dagen.

I en kort periode i morgentimerne kan der være sne- eller isglatte veje, også på Midt- og Nordsjælland hvor der falder tøsne i morgentimerne, men temperaturen er stigende i løbet af dagen.

Vi kommer i løbet af dagen op på 3-6 grader en overgang, inden temperaturen vil begynde at falde igen, når vinden drejer i nord og nordøst.

Efter at morgenens sne, slud og regn har passeret, byder dagen på byger og lidt sol i perioder.

Op ad eftermiddagen når vi nærmer os solnedgang, vil temperaturen flere steder dykke under frysepunktet. Derfor bliver der igen risiko for glatte veje mange steder i eftermiddag og i aften.