Vejr

Pæn mandag inden mere snevejr rammer Danmark

Det endnu lidt varmere havvand danner dog skyer centralt i landet.

Mens prognoserne for de næste dage er ret vinterlige og blæsende, kan vi tage en slapper mandag med smukt og køligt vejr.

For mellem to vejrsystemer ligger vi i dag gunstigt i forhold til klar himmel og svage vinde.

Fra morgenstunden er der dog fortsat skyet og lidt nedbør flere steder efter weekendens regn, slud og sne. En opklaring breder sig imidlertid ret hurtigt fra nord samtidig med, at skyerne mange steder simpelthen går i opløsning der, hvor de befinder sig.

Resultatet er, at vi hen over eftermiddagen sandsynligvis har nogen eller meget sol i Nordjylland, Midt- og Vestjylland, i store dele af det sydlige Jylland samt i et strøg fra Nordsjælland over Hovedstadsområdet til resten af Sjælland.

Vinden vil samtidig være svag til jævn fra nord, mens temperaturen over land vil være fra lige under frysepunktet til et par graders varme. Så der er lagt op til en pæn dag på de kanter.

Lidt mere broget andre steder

Skyer og enkelte byger, som kan være med slud og sne, vil dog husere fra det sydlige Kattegat og ned over Samsø og dele af Østjylland og Nordvestsjælland til Fyn samt på Lolland, Falster og Bornholm. Her vil det dog være med lidt eller nogen sol i perioder.

Omkring og over Østersøen vil det tilmed være noget mere blæsende med en jævn til hård vind, som påvirker Møn, Falster og Bornholm. Så her lægger vi en dæmper på det flotte vejr, selvom det bliver et pusterum i forhold til de kommende dage.

Hele to lavtryk skal nemlig passere os tirsdag og onsdag, og de vil begge give både sne og regn og ganske blæsende vejr en overgang. Og allerede i løbet af i aften skyer det til med begyndende nedbør ved den jyske vestkyst.