Vejr

Torsdag ender med sol flere steder

En front er ved at passere landet, men i dagens løb klarer det op mange steder.

Selvom torsdagen er startet med gråvejr og regn flere steder, er der lyspunkter i dagens vejrudsigt.

En koldfront er ved at passere Danmark torsdag morgen, og den bevæger sig fra nordvest mod øst og sydøst.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I forbindelse med fronten regner det, men når fronten har sluppet sit tag, efterfølges den af en stribe af solskinsvejr.

Det skyldes, at luften synker ned på bagsiden af fronten, og nedsynkning af luft virker opvarmende - og dermed fordamper skyerne.

'Solstriben' vil dog blive erstattet af mere vekslende vejr, hvor der både kommer byger og sol indimellem.

Koldfronten efterfølges af koldere luft, og derfor når temperaturerne torsdag eftermiddag højest op på mellem 5 og 9 grader i eftermiddagstimerne - lunest mod sydøst og koldest mod nordvest.

I dagens løb bliver det en overgang ganske blæsende fra nordvest - ved kysterne op til kuling med ret kraftige vindstød.

Selvom fronten konstant bevæger sig mod sydøst, er det tvivlsomt, om det når at klare op øst for Sjælland inden solnedgang lidt i klokken 16.

Det er derfor sandsynligt, at man på Bornholm må kigge langt efter solstrejfene torsdag og desværre se frem til en gråvejrsdag med regn af og til.