Vejr

Nu er der kulde på vej mod Danmark

Det bliver med sikkerhed koldere fra fredag. Men det er fortsat usikkert, hvor stor en del af nedbøren, der eventuelt kan falde som slud og tøsne.

De første snart 24 dage af november har næsten udelukkende budt på mildt vejr, og med en foreløbig middeltemperatur på 7,8 grader for hele november ender måneden med sikkerhed et godt stykke over normaltemperaturen på 5,5 grader.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

For første gang dette vinterhalvår er der imidlertid udsigt til koldere vejr, der vil forblive over landet i mindst et par døgn.

Torsdag vil først byde på mildt vejr med temperaturer, der kan nå otte-ni grader, inden en koldfront i dagens løb skal passere Danmark fra nordvest.

En koldfront efterfølges af koldere luft, og derfor vil temperaturen falde, når fronten har passeret Danmark.

Natten til fredag kan der komme let frost flere steder i landet, og man skal regne med at skrabe is fra bilruderne flere steder, når man står op fredag morgen.

I den væsentligt koldere luftmasse fredag vil temperaturerne ikke stige til mere end mellem fire og seks grader, når det er varmest.

Solen kan komme frem hist og her, men der vil også være byger over landet, der stedvis kan være med slud. Man skal dog forvente, at det meste nedbør fredag vil falde som regn.

Størst mulighed for tøsne lørdag

Lørdag vil temperaturen være faldet en smule mere, og i dele af Danmark vil temperaturen ikke nå over tre graders varme, når det er lunest.

Ved østvendte kyster vil de lune farvande holde temperaturen oppe på fem-seks grader, mens der i nattetimerne kan forekomme let frost i de indre landsdele.

Igen kan der komme regn og byger af og til dagen igennem, og lørdag er der større sandsynlighed for, at nedbøren både kan falde som slud og tøsne.

Sandsynligheden for, at sneen ligefrem lægger sig på jorden er i skrivende stund blot cirka 10 procent. Man skal derfor højest forvente, at der kan være våde snefnug i luften – men også, at en stor del af nedbøren lørdag fortsat vil falde som regn.

Skulle sneen lægge sig på jorden, vil vi kategorisere det som vinterens første egentlige snefald.

Lørdag vil det desuden blæse med op til hård østlig vind ved kysterne, og kombinationen af vind og temperatur vil få det til at føles som let frost, hvis man eksponeres for den ret kraftige vind.

Fortsat en smule vinterligt søndag

Søndag kan fortsat byde på byger, men med temperaturer, der forventes at blive en smule højere end lørdag, vil størstedelen af nedbøren falde som regn eller slud.

Natten til søndag kan der igen forekomme let frost flere steder.

I gennemsnit får vi vinterhalvårets første sne 10. november, så uanset om sneen falder i weekenden vil det være mere end to uger senere end normalt.

Sidste år fik vi vinterens første sne 28. november, mens vi i 2019 allerede fik sne 5. november.