Vejr

Kold og barsk weekend i vente - måske med slud eller tøsne

November har været mild, men nu ser det meget koldere ud frem mod december.

Kun tre dage i november har vi hidtil holdt temperaturen under 10 grader i hele landet. I weekenden vil de fleste få temperaturer under 5 grader, og måske kan der komme den første rigtige sne.

"Rigtig sne" betyder her sne, som lægger sig på overflader. Mandag morgen så vi Nordjylland sne i luften. Sneen var dog så våd, at den ikke kunne lægge sig.

Ovenstående grafik er en beregning på sandsynligheden for sne, der kan lægge sig på overflader.

På lørdag er der 10 procent sandsynlighed for, at der mindst et sted i Danmark lægger sig et lille snedække. De første dage i december stiger sandsynligheden til 20 procent.

Koldfront torsdag åbner for mere vinterligt vejr

Torsdag vil en koldfront med regn passere Danmark fra nordvest. På bagsiden af fronten klarer det op, men der kommer også stedvise regnbyger. Natten til fredag vil vi igen få frost flere steder i landet, og det bliver igen mere vinterligt.

Kold fredag med risiko for vinterlige byger.

Efter lokal morgenfrost vil temperaturerne fredag nøjes med at nå op mellem 3 og 6 grader. Det vil blæse op fra syd, så mange vil nok have brug for at iklæde sg hue og handsker.

Vejret vil veksle med sol i perioder, men også med stedvise byger.

Bygerne vil primært bestå af regn, men de kraftigste byger kan dog afkøle luften så meget, at nedbøren går over i slud eller tøsne. Sandsynligheden for vinterligt islæt er størst i de mørke timer.

Kold og våd weekend

I weekenden vil dagtemperaturene holde sig på 2 til 5 grader, og nattemperaturerne vil være omkring frysepunktet.

Det vil regne i længere perioder, og igen er der risiko for perioder med slud eller tøsne. De seneste beregninger har henholdsvis 10 og 7 procent sandsynlighed for, at der lokalt kan lægge sig et kortvarigt snedække.