Vejr

Vi har vinterhalvårets hidtil koldeste morgen

Natten har budt på frost mange steder.

For første gang dette vinterhalvår vil mange danskere opleve, at der skal skrabes is af bilruderne, og at man kan se rim i græsset eller is på vandpytter.

Kold luft har siden søndag blæst ned over Danmark fra nordøst, og kombinationen af klart vejr og aftagende vind har fået temperaturen til at falde til under frysepunktet mange steder i landet.

Det har givet anledning til de hidtil laveste temperaturer dette vinterhalvår, og allerkoldest har det været i Billund i Sydjylland, hvor der ved DMI's officielle vejrstation er målt -5,2 grader.

Mange andre steder har der været mellem 2 og 4 graders frost, og på Sjælland har det været koldest i Roskilde og i Sjælsmark, hvor der er målt -3,2 grader, mens der på Fyn er målt -1,1 grader både nord og syd for Odense.

Kombinationen af frostvejr og vand på vejene har givet anledning til frysende våde vejbaner, og der har mandag morgen været flere uheld i trafikken.

Indtil i nat var den laveste temperatur dette vinterhalvår på blot -1,7 grader, men det er der altså nu sat trumf på.

I løbet af morgentimerne stiger temperaturerne til over frysepunktet i hele landet, og der venter især den østlige del af landet en særdeles pæn dag med masser af sol.