Vejr

Nu vender de encifrede dagstemperaturer tilbage

Og dermed banker nattefrosten igen på døren.

De sidste par dage har vejret været ekstraordinært mildt over det nordvestlige Europa.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor middeltemperaturen i hele fredagsdøgnet nogenlunde svarede til middeltemperaturen i maj.

Og det er stadig mildt derude. Lørdag formiddag lå temperaturen på mellem 10 og 12 grader i det meste af landet.

Men snart er det slut med de tocifrede temperaturer - i hvert fald for en stund. Natten til søndag skal en koldfront nemlig passere landet. Dermed er det noget køligere luft, som bliver sendt ned til Danmark fra de nordlige egne.

Fra søndag og fremefter vil de højeste temperaturer i døgnet ligge på mellem 7 og 9 graders varme. Lokalt kan termometret dog stadig komme op på 10 grader.

Der er fortsat usikkerhed om den endelig udvikling i den sidste halvdel af næste uge. Men prognoserne viser fortsat koldere tendenser med en lille sandsynlighed for hvidt i nedbøren.

Koldfront markerer vejrskiftet

Efter et par milde nætter med en middeltemperatur på 10 grader eller derover sørger en koldfront lørdag aften for, at temperaturen falder natten til søndag.

Således venter der en nat, hvor temperaturen kan komme ned på mellem 2 og 5 grader. Langs kysterne dog lidt lunere.

Herefter venter en søndag, der bliver den første dag i den køligere luftmasse. Dagen byder på vekslende skydække og mulighed for byger. Temperaturen kommer op mellem 5 og 8 grader.

Nattefrosten vender retur

Natten til mandag forventes det, at temperaturen vil rasle ned. Den ser nemlig ud til at byde på roligt og klart vejr i det meste af landet.

Det vil med garanti give en mandag morgen, hvor bilruderne skal skrabes fri for is. Temperaturen forventes nemlig flere steder at komme under frysepunktet. Lokalt helt ned på 5 graders frost.

Herefter venter en flot og solrig mandag med op mellem 4 og 7 grader.

Stabilt vejr i den første halvdel af ugen

Et højtryk forventes fra mandag at være bygget op over de Britiske Øer. Det sikrer stabilt vejr de første dage af næste uge.

Det betyder tørvejr og gode muligheder for nogen eller en del sol. Temperaturen mandag til onsdag kommer generelt op mellem 7 og 9 grader. Køligst bliver det mandag, mens onsdag ser lunest ud med helt op til 10 graders varme.

Usikkerhed længere fremme

Selvom det fortsat er noget usikkert, så holder prognoserne endnu fast i, at et nyt frembrud af koldere luft kan blive sendt ned til Danmark.

Det kan give en afslutning på næste uge med omkring 5 grader i dagstimerne og udbredt nattefrost.

Derudover holder prognoserne fortsat fast i, at der kan gemme sig lidt hvidt i nedbøren. I forhold til tidligere på ugen er sandsynligheden dog markant mindre.

Lige nu lyder sandsynligheden på mellem 10 og 20 procent for hvide byger, noget der kunne minde om mulige sludbyger.

Hold øje med TV 2 VEJRET, der som altid vil følge vejrudviklingen tæt.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER