Vejr

Usædvanlig varm nat i vente

Natten til torsdag kan blive blandt de varmeste nætter, der er målt så sent på efteråret.

Selvom vejret i hele Danmark er gråt og ret trist, kan vi ikke klage over temperaturniveauet.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Meget mild luft for årstiden strømmer op over Nordeuropa og Danmark fra sydvest, og det giver - trods skyer og let regn flere steder - temperaturer mellem 13 og 15 grader mange steder onsdag eftermiddag.

Den varme luft har siden natten til onsdag blæst op over os, og det næste døgns tid vil den for årstiden varme luft fortsat befinde sig over landet.

Dermed vil natten til torsdag byde på helt usædvanlige nattemperaturer for årstiden, og den kommende nat bliver med sikkerhed blandt de varmeste, der er målt i Danmark så sent på året - siden 1874.

10 grader når det er "koldest"

Mange steder vil termometrene natten igennem vise mellem 11 og 13 grader, hvilket er en gennemsnitlig sommernat værdig. Det er også temperaturer, der er højere, end hvad vi normalt kan forvente om dagen i slutningen af oktober.

Torsdag morgen kan det begynde at klare en smule op over den sydlige del af Danmark, og når skyerne forsvinder, vil temperaturen falde en smule. Derfor er det sandsynligt, at der enkelte steder kan blive målt temperaturer ned til 10 grader, når det er "koldest".

Det er blot én uge siden, at vi sidst oplevede en af de varmeste nætter for årstiden, da temperaturen i hele landet holdt sig over 11,8 grader natten igennem.