Vejr

Se vejrkortene: Her kan der komme op til en halv måneds regn onsdag

TV 2 VEJRET har fortsat varsel ude for kraftig regn, der betyder mindst 24 millimeter regn på seks timer.

Det er med at huske regnfrakken og paraplyen onsdag. Et større regnvejr ligger nemlig stille på tværs af Danmark, der lokalt kan give store mængder regn.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRETs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

Det har fået TV 2 VEJRET til at udsende varsel for kraftig regn, hvilket er defineret ved mindst 24 millimeter regn i løbet af seks timer.

Varslet er gældende for Sønderjylland og det vestligste Fyn mellem klokken 10 til 20. I de varslede områder kan der falde op mellem 30 og 40 millimeter regn.

I oktober falder der normalt 83,2 millimeter i løbet af en hel måned.

Flere andre steder kan man også se frem til en regnfuld onsdag med mellem 10 og 20 millimeter regn. Men selvom det hele lyder lidt gråt og trist, så er der også lyspunkter.

For både Nordjylland, Lolland, Falster og Bornholm kan stort set gå fri af regnvejret og ende med at få en tørvejrsdag med kun få eller ingen byger.

Udbredt regn onsdag formiddag

På TV 2 VEJRETs radar kan dagens regnvejr følges live. Her kan det allerede nu ses, at store dele af Jylland og Fyn har udbredt regn onsdag morgen.

I løbet af formiddagen forventes regnen at sile ned syd for Limfjorden i Jylland samt på store dele af Fyn. Også de nordligste områder af Sjælland kan forvente regnbyger i løbet af formiddagen.

I resten af landet er det kun få lokale byger, der er på programmet frem mod middagstid.

Fortsat regnfuldt i eftermiddag

På den anden side af middag bliver båndet med regnvejr efterhånden en smule smallere, og i det nordvestlige Jylland kan der måske blive lidt plads til solen.

Der er dog stadig udsigt til en regnvåd eftermiddag i et bånd fra Sønderjylland hen over Fyn og Sjælland.

Til trods for det våde og grå efterårsvejr, så bliver onsdag en ganske lun dag for årstiden. Omkring 16 grader forventes temperaturen at nå op på.

Sidst på eftermiddagen begynder regnen at gå i opløsning. Først i Jylland og sidenhen mod øst. Derefter er det primært få lokale byger, der er at finde ude i den sydlige og østlige del af det ganske land.

Disse byger kan dog lokalt gå hen og blive kraftige.

Risiko for tordenbyger i aften

Efter at regnvejret er gået i opløsning venter en onsdag aften med byger. Et område med kraftige byger trækker op over landet i løbet af aftenen fra sydvest.

I forbindelse med bygerne kan et tordenbrag ikke udelukkes.