Vejr

Sådan bliver vejret i resten af efterårsferien

Efterårsferien slutter af med både en blæsende torsdag, men også en flot solskinslørdag.

Onsdag er der i skrivende stund faldet over 30 millimeter regn flere steder i det sønderjyske. Et enkelt sted er der kommet over 40 millimeter.

Og netop det våde efterårsvejr vil stedvis fortsætte torsdag, hvor især de østlige landsdele kan få store mængder regn i løbet af morgen- og formiddagstimerne. Oven i hatten bliver torsdagen noget køligere, mens vinden er tiltagende.

På bagkant af torsdagens blæst og regn kommer en fredag, hvor temperaturen presses under 10 grader, og hvor der fortsat er mulighed for byger og blæst.

Herefter slutter efterårsferien af med en weekend, der byder på hovedsageligt tørvejr og gode chancer for sol.

Blæsende og våd torsdag

Et hidsigt lavtryk skal torsdag en tur op forbi de sydøstlige dele af landet, hvilket stedvis kaster en del regn af sig.

Den sydligste del af landet vil allerede fra morgenstunden stå op til silende regn. Regnvejret vil i løbet af formiddagen sikre en grå og våd torsdag fra Fyn og øst over.

Sidst på formiddagen begynder en opklaring - med byger - at brede sig fra vest mod øst. Således bliver der torsdag eftermiddag efterhånden mulighed for kig til solen. Kun Bornholm ser ud til at holde fast i gråvejret.

Torsdag ventes at starte med mellem 10 og 13 grader på termometret. I takt med opklaringen daler temperaturen til mellem 8 og 11 grader.

Ud over, at det stedvis bliver meget vådt den første halvdel af torsdagen, så bliver det også meget blæsende. TV 2 VEJRET har i den forbindelse udsendt varsel for vindstød af stormstyrke fra klokken 8 til 13 ved Sydhavsøerne og vindstød op til stærk storm ved Bornholm mellem klokken 10 og 18.

Du kan læse mere om varslet her.

I takt med, at regnvejret bliver til bygevejr, vil blæsten efterhånden tiltage op til en hård kuling fra vest i resten af landet.

Fredag med byger og blæst

Vejret fredag minder i store træk om torsdag eftermiddag. En lind strøm af byger forventes at drive ind over den sydlige halvdel af landet ude fra Nordsøen. Imellem bygerne bliver der dog også plads til solskin.

Det blæsende vejr holder ved fredag med en frisk til hård vind fra nordvestlig retning. Vindstød kan stedvis nå op på stormende kuling.

Luftmassen over Danmark er markant køligere, end hvad vi har været vant til endnu i dette efterår. Derfor forventes temperaturen at holde sig under 10 grader i store dele af landet.

Solrig lørdag

Et højtryk bliver frem mod weekenden bygget op syd for Danmark. Resultatet er en fredelig lørdag, der lige nu ser ud til at kunne byde på en del sol og en noget aftagen vind i forhold til fredag.

Med 10 til 12 grader på termometret bliver lørdag en ganske hæderlig efterårsdag.

På grund af det rolige og mere klare vejr, kan natten til søndag byde på lokalt let frost.

Flere skyer søndag

Efterårsferien slutter af med mere skyet. En del af skyerne er dog højtliggende, og dermed kan solen formentlig sende lidt solskin igennem skydækket. Der forventes mest tørvejr søndag, men det kan ikke udelukkes, at enkelt byger dukker frem i Vestjylland.

Temperaturen søndag kommer op mellem 10 og 12 grader.

I næste uge fortsætter ustadigt vejr med at være den dominerende vejrtype.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER