Vejr

Gråt efterårsvejr de næste mange dage

I perioder giver de mange skyer også regn.

Efterårsferie.

For mange rimer det på familiehygge med gode film i fjernsynet og måske en kop varm kakao. For andre rimer efterårsferie på at komme ud i skoven og nyde den flotte natur, der for tiden er ved at skifte sit grønne flor ud med varme efterårsfarver.

Efterårsfarverne er endnu mere fremtrædende, når solens stråler får lov til at lyse dem op. Men lige netop dét får solen ikke lov til i flere dage.

Som det ser ud lige nu i prognoserne, bliver solen nemlig gemt væk bag et tæppe af skyer, der de kommende dage vil ligge hen over Danmark. Dermed bliver lørdag formentlig den sidste dag med reelt solskin i flere dage.

I perioder bliver vejret ikke bare gråt, men også vådt. Eneste positive nyhed, der er at lune sig på, er, at et pust af varme omkring onsdag bliver sendt op til Danmark, hvor temperaturen kan komme op omkring 18 grader.

Gråvejr søndag med lokale byger

I forhold til lørdag aftager vinden noget søndag. Derimod skal man op over skyerne for at se noget til solen, idet det første større område med skyer bliver sendt ind over landet. Kun i det nordligste Jylland kan man være heldig med lidt morgensol.

Gennem hele søndagen vil der være lokale byger, inden der sidst på eftermiddagen trænger et mere sammenhængende område med regn op over den sydlige del af landet.

Temperaturen vil søndag ligge i samme leje som lørdag med 10 til 12 grader.

Lun luft tæt på Danmark mandag

Mandagen kan begynde med lidt sol fra morgenstunden til de nordlige og østlige egne, men allerede i løbet af formiddagen vil det også mandag blive mere overskyet.

Mandagens gode nyhed bliver til gengæld, at der forventes mere eller mindre tørvejr til hele landet.

Desuden begynder lun luft efterhånden at banke på døren, og i den sydvestligste del af landet kan temperaturen nå op omkring 14 graders varme.

I resten af landet forventes mellem 10 og 13 grader.

Mere vådt fra tirsdag

Tirsdag går vinden om i syd, og lunere luft bliver efterhånden sendt op til Danmark. I de sydligste egne kan temperaturen nå op omkring 15 graders varme, men generelt ventes mellem 11 og 14 grader.

Men det lune vejr har sin pris, for fra tirsdag bliver det mere vådt, idet flere regulære regnvejr lægger turen forbi Danmark. Tirsdag ventes primært byger, der lokalt kan være kraftige.

Regnvejr sender varm luft op til Danmark

Onsdag bliver en rigtig efterårsdag med regn og rusk. Det bliver nemlig en dag med et større regnvejr over landet, der kan give over 10 millimeter regn, mens vinden tiltager til en hård vind fra sydvest.

Til gengæld kan onsdag blive usædvanlig varm for årstiden med op til 18 graders varme, idet varm luft pumpes op fra syd.

Umiddelbart fortsætter det ustadige vejr resten af efterårsferien, men der er dog mere usikkerhed i prognoserne.

Lige nu spås et lavtryk at tage en tur forbi Danmark torsdag med regn og blæst, hvilket de efterfølgende dage åbner op for koldere luft fra nord.

Det sender blandt andet sne så langt ned som til det sydligste Norge.