Vejr

Blæsende lørdag byder på fine solchancer, men også spredte byger

Temperaturen når op mellem 10 og 12 grader.

Hvis du er typen, der elsker typisk dansk efterårsvejr med middeltemperaturer, regn, spredte byger og en smule sol. Så velkommen til denne efterårsferiens første dag, der netop byder på lidt af det hele.

Vejrmenuen lover mange skyer på himlen, plads til lidt eller nogen sol, spredte byger, mens det bliver stedvis blæsende.

Formiddagen byder på mest sol

TV 2 VEJRETs radar er dagens første byger allerede dukket op i Jylland og på Fyn, mens det derimod holder tørt i de østlige landsdele.

Mens de vestlige landsdele kun får lidt sol, er der mulighed for nogen eller en del sol i det østlige egne.

Frem mod middag bliver der dog også sendt flere skyer mod øst.

De fleste vil desuden opleve, at vinden i løbet af formiddagen tiltager til en frisk til hård vind fra vest. Mest blæsende forventes det at blive i Nordjylland og ved Bornholm.

Flere byger i eftermiddag

Lørdag eftermiddag byder på en del fredelige skyer over hele landet, stadig med plads til lidt solskin, mens bygerne forventes at være mere spredte.

Dermed er der også risiko for at blive ramt af en byge i de østlige egne. Regnbygerne er dog hurtigløbere, så skulle man være uheldig at blive fanget i en byge, er den hurtigt overstået.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRETs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

De fleste danskere vil dog i det store hele opleve en tørvejrsdag lørdag med normale efterårstemperaturer i eftermiddagstimerne på mellem 10 og 12 grader.

Blæsten forventes sidst på eftermiddagen at aftage.

I aften er der fortsat risiko for at blive ramt af en byge, især over de sydlige og østlige egne.

Temperaturen i løbet af lørdag aften falder til mellem 5 og 10 grader, mens vinden aftager til en svag til jævn vind.