Skyer fra vest truer onsdag

Efter en kold nat og morgen venter en onsdag, der starter med tørvejr, men som ud på eftermiddagen får regn fra vest.

En kold tur på cyklen venter onsdag morgen.

Efterårets hidtil koldeste nat og morgen er nemlig en realitet, hvor temperaturen i Isenvad i Midtjylland nåede ned på 1,7 graders frost. Faktisk er det den koldeste nat siden 28. april.

Flere steder i Jylland måles der stadig under frysepunktet, mens man mange andre steder står op til mellem 2 og 10 grader på termometret.

Efter den kolde morgen ventes temperaturen at komme over 10 grader i løbet af en onsdag, der starter pænt, men hvor en front efterhånden sender flere skyer ind over landet fra vest.

Pæn start

Onsdag morgen begynder med nogen eller en del sol over hele landet. I Sydvestjylland er der enkelte byger, der driver ind over land fra Nordsøen, men de er i småtingsafdelingen.

Som formiddagen skrider frem, begynder flere skyer at trække ind over landet. Det er en varmfront vest for Danmark, der får det til at lukke mere til i løbet af dagen.

I første omgang er det høje skyer, så lidt sol eller sløret solskin vil stadig kunne fremkomme i det jyske.

Længere mod øst byder formiddagen stadig på nogen eller en del sol, og der forventes mest sol på Bornholm.

Regn ankommer i eftermiddag

I eftermiddagstimerne er skyerne trukket længere øst over, så det også begynder at blive mere overskyet over de østlige landsdele. Dog vil man antageligt have lidt eller nogen sol en stor del af eftermiddagen øst for Storebælt.

I Vestjylland ser det straks mere gråt ud. Her trækker det nemlig op til regn sidst på eftermiddagen.

Temperaturen når i eftermiddagens løb op mellem 10 og 12 grader, mens vinden er svag til jævn fra vestlig retning.

I aften er regnen mere udbredt over især Jylland og Fyn, hvorimod den østlige del af Danmark fortsat vil have stort set tørvejr.

Onsdag aften og natten til torsdag bliver ikke nær så kold som natten til onsdag. Temperaturen forventes at komme ned mellem 6 og 10 grader.