Vejr

Efterårsferien starter med blandet vejr

Skolernes motionsdag får sol og blæst, men i løbet af efterårsferiens første weekend kommer der flere skyer med stedvis regn.

Mange danskere ser sikkert meget frem til, at kalenderen siger fredag. Efterårsferien tager nemlig sin begyndelse, og dermed venter der for mange en uge med ekstra tid til venner og familie.

En uge, der både kan bruges på indendørs og udendørs skærmydsler. Men er man til udendørs aktiviteter, så begynder efterårsferien med vekslende efterårsvejr.

I perioder er der god plads til solen, mens der i andre er flere skyer på himlen - til tider også med regn.

Temperaturen forventes at ligge lige omkring det normale for oktober, mens nattefrosten er sat på pause.

Skolernes motionsdag bliver blæsende, men også med meget sol

Efter en grå torsdag med byger og omkring 14 grader skal en koldfront i løbet af natten til fredag passere landet med regn og tiltagende vind.

Resterne af denne front forventes stadig at ligge over den sydlige og østlige del af landet fredag morgen, men slipper formentlig landet i løbet af morgen- og eftermiddagstimerne.

Efter frontpassagen er der til gengæld åbnet op for, at en opklaring kan brede sig ned over landet fra nord, hvilket sikrer en solrig dag til de fleste børn og lærere til skolernes motionsdag.

Til gengæld bliver motionsdagen en blæsende omgang med en frisk til hård vind fra vestlig retning. Langs kysterne op til kuling. Temperaturen forventes at komme op mellem 11 og 14 grader.

Flere skyer lørdag

På feriens første hele dag passerer et højtryk lige syd om landet, hvilket giver en dag med mest tørvejr, men hvor enkelte lokale byger ikke kan udelukkes.

Lørdagen bliver med flere skyer på himlen end fredag, men dog også med mulighed for lidt sol igennem skydækket.

Temperaturen får et lille nøk nedad til mellem 10 og 12 grader, mens det især i Nordjylland forsat er blæsende med op til en hård vind fra vest.

Lavtryk søndag giver stedvis regn

Som det ser ud lige nu, kan landet blive delt søndag. Et mindre lavtryk kan nemlig udvikle sig lige nord for Danmark, hvilket giver gråvejr med regn i perioder til de nordlige egne.

De sydlige landsdele ser derimod mere tørre ud med mulighed for lidt eller nogen sol.

Temperaturen når søndag op mellem 11 og 14 grader, mens vinden er aftagende.

Når efterårsferieugen tager sin endelige begyndelse fra mandag, bliver det fortsat med vekslende efterårsvejr. Det vil sige gode perioder med tørvejr, men også forbigående regn en gang imellem.

Midt på ugen kan der måske blive sendt varm luft op til Danmark, der kan give et par lune dage, men det er endnu usikkert.