Sådan rammer solen Danmark tirsdag

I løbet af dagen vil vinden aftage noget.

En flot efterårsdag er i vente, hvor store dele af Danmark kommer til at blive badet i solskin.

Men til trods for, at der venter en solrig dag, så er der alligevel enkelte steder, der i løbet af tirsdagen kan få en lokal byge.

Her er der især tale om Sjælland, Lolland og Falster, hvor byger fra Kattegat kan drive ind over land. Derudover kan det sydligste Jylland samt Bornholm også få en enkelt byge, der er dannet over hav.

TV 2 VEJRETs radar kan man allerede nu se, at de første byger befinder sig over land. Nogle af dem har endda være kraftige, idet der i Nordsjælland har været enkelte tordenbrag.

Forventningen er dog, at bygerne primært er i morgen- og formiddagstimerne, mens der i eftermiddag efterhånden er tørvejr i det meste af landet.

Ellers er det solen, der frem for alt spiller en hovedrolle. Derfor er det solbrillerne, der skal pakkes med, når man tager ud af døren tirsdag.

En kølig dag

Fra morgenstunden ligger temperaturen på mellem 3 og 10 grader. Og meget over 10 grader skal man ikke forvente, at temperaturen kommer op på.

Når det bliver varmest bliver det med 10 til 12 grader på termometret, hvilket kan resultere i den køligste dag siden starten af maj.

Men da vinden forventes at aftage i løbet af tirsdagen til en svag til let vind, vil den megen sol få det til at føles ganske behageligt.

Når tirsdagen bliver til eftermiddag er det efterhånden hele landet, der har tørvejr på programmet. Kun de allersydligste egne har stadig en lille risiko for en eftermiddagsbyge.

I aften ventes der klart vejr i hele landet. Med de ret svage vindforhold vil temperaturen dykke noget, og der kan lokalt være risiko for let nattefrost.