Vejr

Sådan rammer bygerne mandag

Temperaturen ventes at toppe mellem 11 og 14 grader.

En ny uge er startet, og det er med lidt af det hele, rent vejrmæssigt.

Således har en front i nattens løb passeret det meste af landet med regn og ligger lige nu hen over Bornholm i de tidlige morgentimer, hvor den forventes at have passeret i løbet af mandag morgen.

Herefter venter en dag med både skyer og blå himmel, og hvor flere landsdele kan se frem til spredte byger. Derudover vil det i dagens løb blæse op til en frisk vind fra vest. Op til hård vind langs kysterne.

Byger driver ind fra vest

De første byger er allerede drevet ind over landet, da det vestlige og nordvestlige Jylland står op til spredte byger. Bygerne kommer ude fra Nordsøen og bevæger sig mod sydøst.

Dermed vil de østlige landsdele også få byger senere mandag. På TV 2 VEJRETs radar kan man orientere sig om bygernes placering.

Ellers venter en formiddag med nogen eller en del sol til alle, og hvor vinden efterhånden frisker op.

Eftermiddag med flest byger i øst

I eftermiddagstimerne ventes de fleste byger at være over de østlige egne, mens også de sydlige landsdele stadig kan have enkelte byger.

Store dele af Jylland vil formentlig holde tørt med god plads til solen.

Temperaturen i eftermiddag ventes at komme op mellem 11 og 14 grader, hvilket vil føles noget køligere end de sidste dage primært på grund af vinden.

Omkring solnedgang ved halv syv-tiden vil det holde tørt i det meste af landet, men i de sene aftentimer begynder nye forsyninger af byger at ankomme fra vest.

Temperaturen falder i løbet af aftenen til under 10 grader.