Vejr

Smukt efterårsvejr i weekenden

Op til 16 graders varme de næste dage - men morgentåge kan drille.

Efteråret viser sig for tiden fra sin smukkeste side med lunt og til tider solrigt vejr.

Og det flotte efterårsvejr fortsætter ind i weekenden, der byder på sol til de fleste og op mellem 13 og 16 graders varme.

Eneste modspiller de næste dage er den drilske tåge, der i de klare, vindstille og kølige nætter vil kunne dannes mange steder og skabe problemer i morgen- og formiddagstimerne.

Først søndag ventes en koldfront at passere landet med flere skyer og måske lidt regn i vest og efterhånden køligere vejr ind i næste uge, hvor den første nattefrost måske står på lur.

Flot start på weekenden med op til 16 grader

For de mange danskere, der skal tidligt op og på arbejde fredag morgen, er det med at være ekstra påpasselig i morgentrafikken, da en stedvis tæt tåge med en sigtbarhed ned på omkring 100 meter vil genere flere steder.

Langs kysterne kan tågen bliver liggende et godt stykke op ad fredagen. Inde over land vil solen i løbet af formiddagen få bugt med tågen, og dermed give en solrig dag over især de sydlige og østlige landsdele.

Og når weekenden kalder ud på eftermiddagen, bliver det altså med svage vindforhold, solskin og op mellem 14 og 16 grader på termometret.

Pæn lørdag med solrigt vejr

Lørdag bliver nærmest en gentagelse af fredagens vejr.

Tåge i morgentimerne, som op ad formiddagen bliver fjernet af solen, og derved en flot efterårsdag med masser af sol i eftermiddagstimerne.

Igen bliver det en dag med svage vindforhold og op mellem 12 og 15 grader.

Lørdagens vejr vil altså give anledning til at komme ud i skoven og nyde efterårsfarverne, som for tiden vinder frem i den danske natur.

Flere skyer fra vest søndag

Søndag morgen bliver endnu en gentagelse af de tidligere dages vejr med tåge flere steder. Men i eftermiddagens løb vil der komme flere skyer over de vestlige egne, idet en front ventes at gå i land i løbet af søndagen.

Det kan give en smule regn til Nordvestjylland.

Mod øst forbliver smukt og solrigt efterårsvejr. Her forventes regnen først at ankomme natten til mandag.

Igen ventes temperaturer op mellem 12 og 15 grader, mens det samtidig begynder at blive en smule mere blæsende.

Køligere luft i næste uge

Efter en hæderlig afslutning på ugen ventes et lavtryk at passere landet i starten af næste uge med mere ustadigt vejr.

Herefter vil køligere luft strømme ned over landet, hvilket midt i næste uge som nævnt måske kan resultere i årets først frost.

Ikke siden 1. maj har der været registreret officielt frost, og da gennemsnitsdatoen for den første frost er 5. oktober, så går der formentlig ikke længe, før den første frost melder sin ankomst.