Vejr

Morgen med tæt tåge i vente

Sigtbarheden kan igen komme under 100 meter, og derfor skal man være særlig opmærksom i morgentrafikken.

Torsdag morgen stod mange danskere op til stedvis tæt tåge med en sigtbarhed på under 100 meter nogle steder.

Og mens dagen endte med temperaturer over 17 grader - på Omø rundede man endda 19 grader - så venter der trafikanterne fredag endnu en morgen med tågedannelse.

En stille og kølig nat giver nemlig risiko for stedvis tæt tåge i stort set hele landet.

Kølig, klar og stille nat giver tågen

Der er fredag aften så småt begyndt at blive dannet tåge rundt omkring. Det sker i forbindelse med, at mange af dagens skyer er faldet sammen, og det er blevet klart vejr.

Når temperaturen falder i klart og stille vejr, som der ventes natten til fredag, vil luften på et tidspunkt ikke kunne indeholde mere vanddamp - og dermed dannes der tåge, idet vanddampen kondenserer til bittesmå vanddråber.

Ifølge prognoserne kan store dele af landet opleve tåge fredag morgen.

Største usikkerhed for natten mellem torsdag og fredag er temperaturen. Umiddelbart bliver det ned til omkring 4 grader, hvilket fredag morgen vil føles som 'handskevejr' for mange. Men temperaturen kommer an på, hvor klart det bliver.

Torsdag morgen nåede temperaturen ned på 2,5 grader i Jylland og gav dermed den koldeste morgen siden juni. Lokalt kan temperaturen igen vise under tre grader.

Ligesom det skete mange steder torsdag, så ventes det at klare op flere steder fredag og give en ganske hæderlig eftermiddag med efterårssol og op til 16 grader.

Langs kystnære områder kan tågen dog genere til langt op ad dagen.