Vejr

Kølig nat kan lokalt give rimfrost

Sigtbarheden ventes at komme ned omkring 100 meter, og der er grund til at være ekstra påpasselig ude i morgentrafikken.

Natten til torsdag kan blive efterårets hidtil koldeste nat.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

En kombination af en klar nattehimmel og svage vindforhold gør, at varmen har gunstige betingelser for forsvinde ud i verdensrummet og dermed banke temperaturen ned på termometret.

Dermed forventes temperaturen i de tidlige morgentimer at ligge under 10 grader i stort set hele landet.

Køligst bliver det i Jylland, hvor man flere steder kan stå op til mellem 3 og 5 grader.

Lokalt kan det måske blive endnu koldere, hvilket i så fald kan resultere i den koldeste nat siden 5. september, hvor temperaturen faldt til 2,7 grader i Billund.

Temperaturen måles i skyggen i to meters højde, og da det ved jordoverfladen typisk er et par grader koldere, så er der altså mulighed for, især i Jylland, at se frost i græshøjde i morgentimerne.

Derfor vil der måske være biler, der tidligt torsdag skal skrabes fri for rim.

Stedvis tæt tåge

Det er ikke kun rimfrost, som venter tidlig torsdag morgen. Med det vindstille og klare vejr vil der stedvis kunne blive dannet tæt tåge.

Sigtbarheden ventes at komme ned omkring 100 meter, og dermed skal man være ekstra påpasselig i morgentrafikken.

Det er det meste af landet, der kan blive generet af tæt tåge. Kun nord for Limfjorden ser man ud til at kunne gå helt fri af tågebankerne.

Tågen kan mange steder blive hængende helt til middagstid.

Måske venter efterårets først nattefrost i næste uge

Selvom natten lokalt bliver kølig med frost i græshøjde, så er det ikke i nat, at den første nattefrost ventes.

Til trods for nogle stabile dage stort set resten af ugen, så forventes det, at temperaturen holder sig over frysepunktet i morgentimerne, og derfor må vi vente lidt endnu før den reelle frost sætter ind.

Og ifølge prognoserne er der måske kun en uges tid før frost kan ramme Danmark. Efter et lavtryk har passeret landet i starten af næste uge strømmer koldere luft ned over landet, der i løbet af næste kan give efterårets første frost.

Gennemsnitsdatoen for den første nattefrost er 5. oktober. Dermed rammer den første frost formentlig mere end en uge senere end normalt.