Vejr

Oktober er knap nok begyndt - her har man allerede fået en halv måneds regn i dag

Mange steder længst mod vest har i dag fået mellem 25 og 40 millimeter regn. Længere østpå har man næsten ikke fået en dråbe.

Vi er kun lige kommet i gang med oktober, og alligevel har man lokalt allerede fået næsten en halv måneds regn.

Oktober er ifølge den nuværende klimanormal den måned, hvor der falder mest regn, så det er ikke unormalt med masser af nedbør i løbet af måneden.

Alligevel er det ikke hver dag, at man får en halv måneds nedbør på et døgn.

Masser af vand fra oven i Vestjylland - knap så meget mod øst

I det vestlige Jylland er der i løbet af fredagen faldet mellem 25 og 40 millimeter regn, som svarer til op mod halvdelen af normalnedbøren i oktober.

Mest regn er der faldet i Thy, hvor der kommet mellem 32 og 40 millimeter fredag.

Ifølge den nye klimanormal, som løber fra 1991 til 2020, falder der gennemsnitligt 83,2 millimeter regn på landsplan i oktober.

Med de over 40 millimeter regn i Vestervig, er der faldet godt og vel halvdelen af den gennemsnitlige måneds nedbør, på bare en dag.

Mere regn på vej

I løbet af weekenden kan der komme yderligere 25 til 45 millimeter regn til Jylland.

Med de ekstra millimeter er der mulighed for, at enkelte steder vil få hele oktobers normalnedbør i de første tre dage af måneden.

På kortet ses et bud på, hvordan nedbøren fordeler sig i løbet af weekenden. Igen er det Jylland, som står for skud.

Skal du ud af døren i løbet af weekenden, kan du med fordel bruge vores radar, som du kan finde i vores app, eller nedenfor, så du er orienteret om, hvor regnen befinder sig.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her