Vejr

Fredag med rigtigt efterårsvejr

Jylland får det meste af fredagens regn med over 10 millimeter, mens de østlige egne har chance for tørvejr i eftermiddag.

Kalenderen siger 1. oktober, og det samme kan man sige om vejret, der fredag viser sit sande efterårsansigt med regn og blæst.

Et større regnvejr ligger nemlig lige nu hen over landet. Det har i løbet af natten givet mellem 10 og 20 millimeter vand flere steder vest for Storebælt, lokalt mere.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

Dermed er det med at huske paraplyen, inden man begiver sig udenfor døren fredag morgen.

I løbet af morgen- og formiddagstimerne bliver regnens udbredelse mindre, og efterhånden kan en eftermiddag vise sig frem med opholdsvejr over de østlige landsdele. I Jylland vil der fortsat være regnbyger dagen igennem.

I aften venter et nyt regnvejr, og det samlet billede bliver en fredag med omkring 15 millimeter i Jylland og mere beskedne regnmængder øst for Storebælt.

Regnen klinger af i løbet af formiddagen

Efter en regnfuld start på fredagen, begynder det i formiddagstimerne at klinge en smule af, så det efterhånden bliver tørvejr over de sydlige og østlige landsdele. Bornholmerne kan endda være heldige at se lidt til solen.

Ellers er det primært Fyn og Jylland, der får det vådest fredag formiddag.

TV 2 VEJRETs radar kan du altid følge med i, hvor regnen befinder sig.

Byger i nordvest

I eftermiddag klinger regnen yderligere af, så det kun er byger, som er på programmet. De fleste byger er at finde i det nordlige og vestlige Jylland.

Dermed kan mange danskere gå på weekend uden at blive våde, og solen kan endda titte lidt frem i løbet af eftermiddagen længst mod øst.

Temperaturen i eftermiddagstimerne når op mellem 13 og 16 grader.

Dagen igennem vil en hård vind til kuling blæse op over landet fra syd. Vindstødene kan være med op til stormende kuling (niveauet lige under storm). Mest blæsende bliver det langs vestkysten og i Kattegat.

På Storebæltsbroen frarådes vindfølsomme køretøjer at køre over broen frem til klokken 16.

I aften ankommer en koldfront fra vest med nye forsyninger af regn. Især Jylland vil blive berørt og få en regnfuld fredag aften. Fra Fyn og østover vil det holde mere tørt med kun enkelte byger.

Temperaturen i aftentimerne falder til mellem 11 og 14 grader.