Vejr

Op til 20 grader - og mulighed for kraftige byger

Mandag kan vi for andet år i træk få løvfaldssommer, men der vil også komme kraftige byger.

Det første man mærker, når man træder ud af døren mandag morgen, er med stor sandsynlighed den lune luft, der befinder sig over Danmark.

Natten har i hele landet budt på temperaturer mellem 12 og 16 grader, hvilket er meget høje temperaturer for en nat i slutningen af september. Natten har været så varm, at den er blandt de 10 varmeste, der er målt i Danmark så sent på året. Og ved enkelte stationer har natten været blandt de tre varmeste nætter for årstiden.

Den lune luft over landet er også fugtig og ustabil, og derfor er der allerede i morgentimerne byger i dele af Danmark.

Bygerne driver fra Nordtyskland op til den sydlige del af Danmark fra morgenstunden og kan stedvis være ret kraftige og med torden.

I formiddagstimerne vil bygerne aftage i intensitet, men der kan fortsat være byger i et bånd i den centrale del af landet.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I eftermiddags- og aftentimerne vil et nyt område med byger bevæge sig op over Danmark fra sydvest, og igen kan de være ret kraftige.

Der er en lille risiko for skybrud, men selvom nedbørintensiteten ikke når skybrudsstyrke, kan der alligevel falde ret store mængder regn på kort tid, hvis man bliver ramt af de kraftige byger, der igen kan være med torden.

Varm luft kan give os løvfaldssommer for andet år i træk

Der kommer heldigvis også perioder, hvor solen vil skinne. Det vil især være i den østlige og sydvestlige del af Danmark, at perioderne med solskin vil være længst.

Den for årstiden varme luft strømmer op over landet hele mandagen, og i eftermiddagstimerne kan temperaturen nå 20-21 grader i den sydlige del af Jylland.

Sker det, er det tredje dag i træk, hvor temperaturen mindst ét sted i Danmark når 20 grader - efter efterårsjævndøgn. Det er definitionen på løvfaldssommer, der i gennemsnit forekommer hvert tredje år.

Ikke desto mindre havde vi også løvfaldssommer sidste år, og det er første gang siden 2006, at vi har haft løvfaldssommer to år i træk.