Vejr

Her kan der komme kraftige byger mandag aften

Bygerne kan være så intense, at det er tæt på skybrudsstyrke.

Varm og fugtig luft blæser op over Danmark fra sydlige retninger, men efterhånden vil køligere luft fra Nordsøen tiltvinge sig vej ind over Danmark fra vest.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Det vejrmæssige slagsmål finder sted netop over hovederne på os, og derfor er der flere steder i landet, hvor der har været – og fortsat er – kraftige byger.

Mandag morgen drev kraftige byger op over Storebæltsregionen og Fyn fra Nordtyskland, og i den forbindelse blev der registreret nedbør tæt på skybrudsstyrke enkelte steder. I Nakskov faldt der 14,4 millimeter på en halv time, mens der ved Ulbølle nær Nyborg på Fyn faldt 13,8 millimeter på 30 minutter.

Skybrud er defineret som en nedbørmængde på over 15 millimeter på en halv time.

Kraftige byger resten af dagen – især i aften

Linjen med kraftige byger vil i eftermiddagstimerne fortsat befinde sig tværs gennem Danmark (fra nord mod syd) og kun langsomt bevæge sig mod øst og nordøst.

Der er en tendens til, at bygerne i løbet af aftentimerne kan blive lidt kraftigere, og det betyder, at man især på Sjælland kan blive ramt af ret kraftige byger mandag aften.

Bygerne kan igen være med regn tæt på skybrudsintensitet, og et enkelt lokalt skybrud kan heller ikke udelukkes. Desuden kan der følge torden med bygerne.

Netop fordi regnen falder som byger, vil der være store lokale forskelle i de samlede nedbørsmængder for dagen. Hvis man bliver ramt af flere byger, kan de totale regnmængder nærme sig 40 millimeter, mens man andre steder slipper med næsten ingen regn.

Sent mandag aften bevæger en ny linje med regn sig ind over Jylland fra Nordsøen. Den linje bevæger sig noget hurtigere og vil i nattens løb indhente den første bygelinje.

Når den anden – og sidste – linje har passeret Danmark, klarer det op fra vest, og så venter der en tirsdag, der kan byde på ganske hæderligt vejr og temperaturer, der kan nå 18 grader. På Bornholm vil tirsdagen dog blive grå med regn af og til.

Fra onsdag ser det igen meget ustadigt ud med både regn og blæst til det meste af landet.