Vejr

Her kan temperaturen igen nå over 20 grader

Det er fortsat varm luft for årstiden, der strømmer op over Danmark.

Weekendens sidste dag byder igen på temperaturer, der kan nå over 20 grader i dele af landet. Men i modsætning til lørdag, så bliver vejret generelt ikke helt lige så pænt.

Søndag morgen er der skyer, dis og stedvis tåget over den sydlige del af landet, mens det klart er med færre skyer over den nordlige halvdel.

I dagens løb bytter fordelingen plads, så det efterhånden klarer op, hvor der nu er dis og tåge. Det giver plads til lange perioder med solskin, og temperaturer der hastigt stiger til 15 til 19 grader i formiddagstimerne.

Derimod vil man i den nord- og nordvestlige del af Danmark opleve, at der kommer flere skyer som dagen skrider frem.

Lørdag nåede temperaturen 21,7 grader ved Kegnæs på Als, og det er samme lune luftmasse, der fortsat strømmer op over os fra sydlige retninger. Derfor kan vi se frem til temperaturer, der i eftermiddag kan nærme sig samme niveau, hvor det er varmest.

Igen bliver det over den sydlige del af Jylland, at temperaturerne kan nå det højeste niveau på 20-21 grader. Lokalt kan det ikke udelukkes, at termometrene i den del af landet kan vise 22 grader.

Det bliver lidt køligere i den nordøstlige del af landet, hvor de højeste temperaturer vil være mellem 16 og 19 grader.

Efterhånden vil man opleve, at vinden tager til, og det er et forvarsel om et vejrskifte med masser af regn, der venter os i den kommende uge. Mandag kan temperaturen dog for tredje dag i træk nå 20 grader, hvilket vil give os løvfaldssommer.