Vejr

Lun lørdag i sigte - her kan termometret nå 20 grader

De sydligste egne bliver lunest, hvilket vil give os en løvfaldssommerdag.

Lune vinde strømmer op til landet fra syd, hvilket kan mærkes senere på dagen over især de sydlige egne.

Samtidig bliver det tørvejr og nogen sol, da et højtryk sydvest for Danmark nærmer sig landet. I løbet af dagen kravler der dog skyer op over landet fra syd.

Mest blæsende bliver det i Nordjylland og ved Bornholm, men vinden vil igennem hele dagen aftage fra en frisk vind til en jævn vind fra vestlig retning. I resten af landet ventes rolige vindforhold.

Dermed bliver det en lørdag, hvor der er gode muligheder for at komme ud at nyde efteråret.

Sol mod nord og skyer mod syd

Mest morgensol fås i Nordjylland, hvor den første del af lørdagen nord for Limfjorden byder på en del sol.

I resten af landet ventes en morgen og formiddag, hvor der bliver god plads til solen, men også med lidt flere skyer på himlen.

Især over de sydligste egne ligger der en del skyer på grund af en front lige syd for landet.

Generelt er det en mild start på lørdagen med 11 til 16 grader fra morgenstunden, hvilket til middag ventes at komme op mellem 14 og 18 grader.

Op til 20 grader i eftermiddag

I eftermiddag vil der efterhånden være flere skyer på himlen, men også med mulighed for lidt eller nogen sol. I Nordjylland dog fortsat med en del sol.

Varmen derimod får et lille nøk opad i eftermiddag.

Generelt ventes mellem 14 og 19 grader, men er solen igennem, så kan termometrene over de sydligste egne nå op på 20 graders varme, hvilket i så fald vil give os en løvfaldssommerdag.

Det sydlige Danmark får det lunest, da varmen har den korteste vej fra syd hertil. Gradvist bliver det køligere mod nord.

Dermed er der rige muligheder for at nyde eftermiddagskaffen på terrassen.

I aften fortsætter det tørre og behagelige efterårsvejr, nu også med flere skyer i Nordjylland. Der ventes rolige vindforhold i aften og temperaturen daler til mellem 10 og 14 grader.