Vejr

Søndag ender med sol mange steder

Vejret bliver bedre i løbet af dagen.

Weekendens sidste dag byder på bedre vejr i dagens løb, men man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed.

Et højtryk nordøst for Danmark – over det nordøstlige Finland – dirigerer køligere luft fra øst og nordøst nedover Sydskandinavien, og det giver os søndag dagtemperaturer, der højst når op mellem 12 og 16 grader, når det er varmest.

Når den kølige og tørre luft blæser ud over de lune farvande – især Østersøen – opsamles der fugt og varme fra havoverfladen. Derfor vil der dannes flere skyer over havområderne, og lokalt kan man blive ramt af enkelte byger i dagens løb, især på Bornholm.

Længere inde over land vil man opleve, at der i dagens løb bliver bedre plads til solen, selvom den ikke vil skinne fra en skyfri himmel.

I første omgang klarer det op, men så kan der dannes lidt cumulusskyer i dagens løb, der dog ikke vil gøre meget væsen af sig.

De højeste temperaturer vil man opleve i de vestlige landsdele, hvor luften har blæst længst tid over solopvarmet landjord, mens det vil være koldere de steder, hvor der er flere skyer.

Generelt vil solchancerne i hele landet dog øges i dagens løb.

Vinden bliver let til frisk fra øst og nordøst, men på Bornholm kan nordøstenvinden være op til hård, hvilket vil få det til at føles noget koldere end den temperatur, termometeret viser.