Vejr

Regnvåd aften og nat i vente

Der er fortsat risiko for kraftig regn med over 30 millimeter flere steder frem mod torsdag morgen.

Mindst 24 millimeter på 6 timer. Det er kriteriet for 'kraftig regn'.

Men det er også den mængde regn, der indtil onsdag klokken 18 er faldet ved fire officielle nedbørsmålere.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få usendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnen ankommer. 

Følg regnen her

Der er tale om Skovlund mellem Grindsted og Varde, Høgild syd for Herning, Junget nord for Skive samt Erslev på Mors. Her er der alle fire steder faldet over 25 millimeter regn på 6 timer.

Og det er fortsat både gråt og vådt i store dele af landet.

Hvor det tidligere på dagen primært var i Jylland, at det våde vejr opholdt sig, er det silende regnvejr nu også kommet til Østdanmark. Selv på Bornholm er det begyndt at dryppe. Der har eller været tørvejr det meste af dagen.

TV 2 VEJRETs radar kan regnvejret følges live. Herunder er et radarbillede fra klokken 17.

Kraftig regn fortsætter - lille risiko for torden

I den sydvestlige del af landet er det efterhånden blevet opholdsvejr, og aftenen på disse kanter kan bruges i mere eller mindre tørvejr.

Men i stort set resten af landet er det lige nu silende regn, der er på programmet. Især Nordjylland, Østjylland, Sjælland og Bornholm kan se frem til en sjaskvåd aften.

Frem mod midnat kan der fortsat falde 10 til 20 millimeter regn mange steder. Lokalt måske mere.

I løbet af aftenen er der en lille risiko for indlejret tordenbyger i regnvejret, der kan få regnen til at blive ganske intens. Risikoen for kraftig regn, herunder skybrud, er størst i det nordjyske.

Til midnat har regnvejret bevæget sig lidt længere mod nordøst. Derved er det primært Nordjylland og Bornholm, der har det vådest, hvor regnen fortsat kan få karakter af kraftig regn. Der er fortsat en lille risiko for torden.

I resten af landet er det primært byger, der huserer, når aften bliver til nat.

Når natten bliver til morgen, er det Nordjylland og Østjylland, som er indehaver af de kraftigste regnbyger.

Men ellers bliver det en torsdag morgen, hvor der er spredte byger over hele landet.

Lokalt over 30 millimeter

Det næste halve døgns tid er det især Nordjylland og Bornholm, der kan vente vådt vejr, som det fremgår af nedenstående kort.

Her kan der falde 20 til 30 millimeter de næste 12 timer, men over 30 millimeter er ikke utænkeligt. Dermed er der fortsat mulighed for, at man lokalt kan opfylde kriteriet for kraftig regn.

Torsdag bliver en dag med lavtrykspræget vejr og byger, der kommer og går.