Vejr

Kraftig regn på vej op over Danmark

Et lavtryk med langvarig, silende regn vil give nedbør til hele landet og stedvis 30 millimeter.

Første halvdel af september har generelt budt på pænt vejr. Kun 11. september har vi oplevet et "rigtigt" regnvejr.

Det ændrer sig onsdag, når et lavtryk med langvarig regn trækker op over Danmark. Regnvejret vil dominere fra onsdag eftermiddag og frem til torsdag morgen.

Ovenstående grafik er en prognose for nedbør fra onsdag klokken 6 til torsdag klokken 6. Den viser, at det kraftigste regnvejr vil husere over det østlige Jylland med generelt mellem 15 og 30 millimeter regn og lokalt noget mere.

Regnvejret kan give mindre oversvømmelser i lavtliggende områder og risiko for akvaplaning på vejene.

Lavtrykket, der er årsagen til regnvejret, er endnu sydvest for Danmark, men sender den første forsyning af regn til Sønderjylland. Du kan her følge med i, hvor regnen er netop nu.

Eftermiddag med regn til det meste af landet

Onsdag eftermiddag breder regnen sig til store dele af Danmark. Vejret vil føles meget efterårsagtigt med 15 til 18 grader og opfriskende vind fra øst.

Regnfuld aften - måske med torden

I aftentimerne vil fronten med regn intensivere, og det vil især gå ud over det nordlige Jylland og de østlige egne.

Der kan muligvis komme torden. I forbindelse med torden kan nedbørens intensitet stige markant. TV 2 Vejret har varslet risiko for kraftig regn til den nordlige halvdel af Jylland og de østlige egne.

Mens regnvejret intensiverer i øst og nord, forlader fronten den sydvestlige del af landet.

Regnfuld nat i Nordjylland og på Bornholm

Natten til torsdag vil fronten med regn trække videre mod nordøst, men særligt i Nordjylland og på Bornholm vil det stadig regne i længere perioder.