Vejr

Risiko for kraftig regn onsdag

TV 2 VEJRET har udsendt risikomelding for kraftig regn det meste af onsdagen. Lokalt over 30 millimeter.

Så er det nu, at paraplyen skal findes frem.

Onsdag skifter vejret nemlig for alvor gear, når et lavtryk fra sydvest tager turen op over Danmark. Og det kan gå hen og blive en særdeles våd omgang.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Over 30 millimeter kan der nogle steder falde i forbindelse med lavtrykspassagen, og lokalt kan den intense regn udvikle sig til decideret skybrud.

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt et risikovarsel for kraftig regn i løbet af onsdagsdøgnet. Kraftig regn er defineret ved mindst 24 millimeter i løbet af 6 timer.

Og som det kan ses af nedenstående kort, er det over det meste af landet, hvor der er risiko for kraftig regn. Risikoen er dog størst i Nordjylland og Østjylland, mens den er noget mindre mod syd og øst.

Jo længere mod nord, jo længere ventes regnen at blive hængende, mens de østlige egne har et mindre tidsrum med vådt efterårsvejr.

Regn fra sydvest

For de fleste starter onsdagen med tørvejr, men dog skyet. Længst mod øst over Bornholm kan der være lidt sol i morgentimerne.

Men ret hurtigt ankommer lavtrykket i den sydvestlige del af landet og giver allerede i de tidlige morgentimer regnvejr.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I løbet af morgen- og formiddagstimerne breder regnvejret sig mod nordøst, så store dele af Jylland og Fyn efterhånden er indhyllet i regnvådt efterårsvejr.

Endnu kan det stadig holde tørt over de østlige egne.

I eftermiddagstimerne vil der fortsat være regn i Nordjylland og Østjylland, hvor det nogle steder kan være ganske kraftigt.

Også over Sjælland, Lolland og Falster begynder det at regne. Her vil intensiteten tage til sidst på eftermiddagen. På Bornholm holder det fortsat mere eller mindre tørt.

Når eftermiddag bliver til aften, begynder den værste regn at slippe den nordlige del af landet, så det efterhånden kun er de østlige egne, der har silende regn.

Især på Bornholm bliver onsdag aften en våd affære med ganske kraftig regn.

Når nedbøren torsdag morgen gøres op for onsdagsdøgnet, er der mange steder, hvor der vil være faldet 10 til 20 millimeter regn, men lokalt kan mængderne være større.

Lokalt kan der falde over 30 millimeter regn i løbet af onsdagen.