Vejr

Nu skifter efteråret snart gear

Ustadigt og vådt efterårsvejr venter. Op til 60 millimeter kan falde, inden ugen er omme.

Ser man bort fra lørdagsdøgnet, hvor mindst otte skybrud ramte rundt om i Danmark, har september indtil videre været en knastør måned.

Men det bliver der snart lavet om på.

Et lavtryk fra sydvest går nemlig i land i løbet af onsdagen og er på besøg i et par døgn, hvilket kan kaste en del regn af sig.

Herefter er der åbnet op for at frontsystemer igen har mulighed for at bevæge sig ind over Danmark og give mere ustadigt efterårsvejr.

Til trods for skiftet til det ustadige vejr vil dagtemperaturerne fortsat ligge omkring 20 graders varme.

Sidste pæne dag tirsdag - herefter bliver det vådt

Tirsdag ser ud til at blive en pæn dag med gode chancer for sol, rolige vindforhold og op til 20 graders varme.

Og det er med at nyde tirsdagens vejr, hvis man har mulighed for det. For det bliver for de flestes vedkommende den sidste tørvejrsdag i denne omgang.

Når tirsdag bliver til onsdag, begynder vejrskiftet nemlig at melde sin ankomst. Skyer fra sydvest driver i forbindelse med lavtrykket ind over Jylland og kan allerede onsdag morgen give en smule regn.

Ud på onsdagen bliver regnen mere intens og mere udbredt. De største nedbørsmængder ventes i det sydlige Jylland og på Fyn med 10 til 20 millimeter regn i løbet af onsdag.

Stedvis kraftig regn torsdag

Lavtrykket ligger herefter nærmest stille hen over Danmark, hvilket giver mulighed for stedvis store mængder regn inden weekenden.

Noget af regnen kan falde i forbindelse med lokale tordenbyger, der kan opstå i løbet af torsdag på grund af en frontpassage.

Torsdag aften forventes der at være faldet mellem 20 og 40 millimeter regn mange steder i landet. På Bornholm ventes dog kun få millimeter, da øen ligger mere gunstigt placeret i forhold til lavtrykket.

Fronterne bliver trukket op

Til weekenden har lavtrykket forladt landet. Til gengæld er der nu en åben passage for, at fronter fra vest kan løbe hen over landet.

Det giver anledning til, at efteråret for alvor skifter fra det smukke sensommervejr til mere regulært efterårsvejr. Således venter en længere periode med ustadigt vejr.

Hen mod ugens afslutning kan der være faldet mellem 25 og 50 millimeter regn, lokalt måske op til 60 millimeter. Bornholm kan måske nøjes med omkring 10 millimeter i regnmålerne.

Det ustadige vejr ser ud til at fortsætte ind i næste uge.