Vejr

Mere omskifteligt vejr på vej

De første ti dage af efteråret har budt på alt andet end efterårsvejr med flere sommerdage og praktisk talt ingen nedbør. Det ændrer sig dog nu.

Vi er efterhånden blevet vant til sommerlige temperaturer og solskin her i september, men nu ser det ud til, at vejret skifter gear, i hvert fald hen over weekenden.

En frontzone med til tider kraftige byger trækker op over landet natten til lørdag, og på bagsiden af den får vi mere normalt vejr for årstiden.

Efterårsagtig, men lun weekend

Efter at frontzonen har passeret natten til lørdag, trækker fugtig og ustabil luft op over landet fra sydvest.

I denne luftmasse er der rig mulighed for byger, især om formiddagen, da resterne af frontzonen stadig ligger over nord og øst.

Der kan også opstå byger i løbet af eftermiddagen, dog bliver de ikke nær så kraftige som dem om morgenen.

Temperaturen fejler dog ikke noget, i hvert fald ikke for årstiden, da mange stadig vil opleve op til eller over 20 grader. Samtidig er der også mulighed for at få solen at se.

Søndag byder på færre byger og nok også lidt mere plads til solen, til gengæld blæser det mere.

Temperaturen får også et hak nedad og kommer kun til at ligge på mellem 15 og 18 grader. Længst mod øst kan temperaturen nå 20 grader, især når solen kigger forbi.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRETs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

Vand på vej til den tørre jord

Weekendens ustadige vejr er godt nyt for den danske natur. Det landsdækkende tørkeindeks er nu over otte, og i de første ti dage af september er der kun faldet 0,2 millimeter regn på landsplan.

Regnen bliver dog ikke ligeligt fordelt, da der primært kommer byger. Nedenfor kan du se en vejrmodels bud på, hvordan nedbøren vil fordele sig.

Dette er kun et bud på nedbørsfordelingen, det kan sagtens ende med at være meget anderledes.

Næste uge starter flot – men så kommer regnen

Starten af næste uge minder meget om den seneste uges vejr med en del sol og lunt vejr, men det holder kun mandag og tirsdag.

Fra på onsdag ser det ud til, at flere fronter begynder at presse på fra vest. Det er helt normalt for årstiden, og er det, som oftest giver os efterårsvejr.

Den europæiske vejrmodel fra ECMWF har mellem 25 og 50 millimeter regn til landet den næste uges tid, hvilket er det stik modsatte af, hvordan vejret har opført sig i starten af september.

Det er måske ikke alle, der ser frem til mere regn, men de danske haver har sikkert ikke noget imod det.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER