Vejr

Her kan temperaturen nå 27 grader i dag

Det er bare med at nyde fredagens flotte vejr, da en frontzone presser på fra vest, som vil give mere ustadigt vejr i weekenden.

De seneste dages sensommervejr har glædet de fleste danskere, og fredag ser ud til at kunne præstere endnu en flot sommerdag.

Denne gang bliver det dog en lidt mere blandet landhandel, da der mod vest fra morgenstunden trækker skyer op fra sydvest, hvor der ud på eftermiddagen og aftenen er risiko for byger.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Temperaturen kan ingen dog klage over, med mulighed for over 25 grader, især mod øst, kan fredag blive den tredje meteorologiske sommerdag i træk, hvilket er ret usædvanligt i september.

Faktisk er det kun sket seks gange tidligere i september, siden man begyndte at måle temperatur i Danmark i 1874.

Formiddag med skyer mod vest og solrigt mod øst

Allerede om morgenen trækker flere skyer ind over Jylland fra sydvest, og som dagen skrider frem, breder de sig over den vestlige halvdel af landet.

Der vil dog heldigvis stadig være plads til solen, også mod vest, så helt efterårsagtigt bliver det ikke.

Længere mod øst byder formiddagen på flot vejr, med meget plads til solen og kun få mellem høje skyer.

Temperaturen kommer ud på formiddagen hurtigt op over 20 grader de fleste steder, især hvor der er plads til solen.

Risikoen for byger om formiddagen er størst i det sydlige og vestlige Jylland, men det kan ikke udelukkes, at der kan komme enkelte dryp andre steder.

Der befinder sig nogle kraftige byger over Nordtyskland, og de kan drive op over den sydlige halvdel af landet i løbet af formiddagen. Det er dog ikke sikkert, at de overlever turen nordpå.

Varm eftermiddag - nogle byger mod vest

Eftermiddagen byder på flere skyer i det meste af landet, dog igen med god mulighed for at solen kan skinne igennem.

Temperaturen vil i eftermiddag kunne nå op over 25 grader mange steder, især mod øst, hvor der er mulighed for at nå 26 grader og lokalt 27 grader.

Ved kyster med pålandsvind vil der være noget køligere.

Ud på eftermiddagen er der risiko for en del byger i Jylland, dog vil de fleste opleve tørvejr. Disse byger kan blive kraftige.

En del byger i aften

I aften og i nat trækker en frontzone op over landet fra sydvest, og i forbindelse med den kan der komme en del byger, som til tider kan være kraftige.

Allerede om aftenen er der en stor risiko for ret kraftige byger over Jylland, og ud på natten kan der komme byger i det meste af landet.

Nogle af bygerne kan være kraftige, og det kan ikke udelukkes, at de kan være med torden.