Vejr

Rekordvarme i Norge - varmeste septemberdag målt

Onsdag blev den højeste temperatur, der er målt i september i Norge, registreret.

Meget varm sommerluft strømmer op over store dele af Nordeuropa, og det har givet anledning til usædvanlig varme for årstiden flere steder.

Allerede tidligere på ugen blev der sat nye varmerekorder flere steder, og nu er turen også kommet til vores naboland mod nord, Norge.

For en uge siden var det allerede ved at "gå galt", da temperaturen i området Agder steg til 28,3 grader. Det var kun 0,2 grader under den norske varmerekord for september.

Men da endnu varmere luft strømmede op til Norge onsdag, måtte den gamle rekord altså se sig slået.

I Drammen sydvest for Oslo blev der onsdag eftermiddag målt hele 28,6 grader, hvilket akkurat var nok til at sende den gamle varmerekord til tælling.

Den hidtidige rekord på 28,5 grader blev første gang målt i 1906, og sidenhen tangeret i både 1958 og 1991.

Siden 1. september er der allerede sat 11 nye varmerekorder for september i Sør- og Østlandet.

I Danmark mærker vi også sensommervarmen - torsdag er den anden sommerdag i træk i denne omgang med temperaturer, der har nået 26 grader flere steder i landet.

Fredag fortsætter varm luft med at strømme op over den nordøstlige del af Danmark, hvor temperaturerne igen kan nå 26 grader.

Den danske varmerekord for september lyder på hele 32,3 grader. Det blev målt 2. september 1906 - samme dag som den oprindelige norske september-varmerekord.