Vejr

Endnu en sommerdag i vente - temperaturen kan nå 26 grader

Det bliver den anden sommerdag i træk i september.

Det går mod mørkere tider, men også mod højere temperaturer.

I hvert fald for en stund, når varm luft for årstiden blæser op over store dele af Nordeuropa fra syd. Allerede fra morgenstunden er der over 15 grader flere steder, hvilket er en høj temperatur for en morgenstund i september.

I formiddagstimerne stiger temperaturerne hastigt, og efterhånden vil termometrene kunne vise 21 til 23 grader.

Det bliver dog endnu varmere ud på eftermiddagen, hvor man flere steder vil kunne opleve en regulær meteorologisk sommerdag med temperaturer, der kan stige til 25-26 grader.

Onsdag fik vi årets 38. sommerdag, da temperaturen i Store Jyndevad ved den dansk-tyske grænse nåede 25,3 grader. Torsdag er luftmassen marginalt varmere, og derfor er det også sandsynligt, at temperaturen når over 25 grader flere steder end onsdag.

De højeste temperaturer forventes i den sydlige og centrale del af Jylland samt på dele af Sjælland - og måske også i hovedstadsområdet.

Det vil derfor med stor sandsynlighed blive den anden sommerdag i træk, og fredag kan temperaturen ligeledes nå 25 grader i visse dele af landet. Skulle vi få tre sommerdage i træk så sent på året, så hører det til de absolutte sjældenheder.