Vejr

Fantastisk sensommervejr så langt øjet rækker

Danmark er den næste lange periode placeret i et regulært smørhul med tørvejr, sol og lune vinde.

Lunt og solrigt sensommervejr de næste mange dage.

Meget bedre kan man næsten ikke forestille sig det. Men det er altså realiteten, at efteråret lægger fra land med det skønneste vejr, denne årstid kan byde på.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Mængden af regn den første tredjedel af september er nærmest ikke til at få øje på. Derimod får solen masser af plads på himlen til at sprede sit efterårslys ud over det danske land.

Og med det solrige vejr følger også de behagelige temperaturer. Efter torsdag, der kan give regulær sommervarme med op mellem 24 og 25 grader, bliver den næste lange periode med 20 til 22 grader på termometret.

Endnu bedre bliver det, at der den kommende tid heller ikke er meget vind på programmet. En let til jævn vind vil gøre det optimalt til udendørsaktiviteter.

Tørreste sted i Europa

Ser man på den samlet mængde nedbør de næste 10 dage i Europa gemmer der sig et mønster i det totale billede. Frem træder nemlig en cirkel, hvor Danmark er en del af centrum.

I dette tilfælde er centrum af cirklen det område af Europa, der det næste stykke tid får allermindst nedbør, hvis noget overhovedet.

Nu bliver det som ofte meget usikkert, når der kigges længere frem end syv dage. Men selv de vådeste prognoser har maksimum to til fire millimeter, der i virkeligheden først falder om cirka ni dage.

Der er blokeret for det ustadige vejr

Årsagen til det stabile sensommervejr er et solidt højtryk, der for øjeblikket er placeret vest for Danmark. Over de næste dage bevæger det sig langsomt hen over det sydlige Skandinavien.

På grund af den langsomme forskydning har højtrykket rig mulighed for at kunne blokere for alt det ustadige vejr, der normalt kommer ind fra vest.

Normalt er september med 74,7 millimeter den tredjevådeste måned herhjemme. Men det gør sig altså ikke gældende den næste uges tid, hvor regntøjet med ro i sindet kan pakkes væk.