Vejr

Efteråret kan begynde med en sommerdag

De næste par dage har det pæne sensommervejr mulighed for at forøge antallet af sommerdage.

Store dele af august har vist sig fra sin kølige side. Blot fire gange har termometret kravlet over 25 grader, hvilket er laveste antal sommerdage i august siden 2017.

Men nu er der en reel chance for, at august her på falderebet kan komme med månedens femte sommerdag.

Årsagen er det pæne sensommervejr, der lige nu befinder sig hen over landet, og som fortsætter resten af ugen.

Tirsdag og onsdag ser varmest ud, hvor prognoserne viser, at temperaturen svinger forbi 24 graders varme. Begge dage er der lokalt mulighed for, at de 25 grader opnås. Herefter bliver det en smule køligere, men stadig med op til 23 grader og solrigt vejr.

TV 2 VEJRET definerer en sommerdag ved, at der bliver målt minimum 25,0 grader mindst ét sted i landet, hvilket indtil videre er sket 36 gange denne sommer.

Sommeren slutter med sommer

Mange har mandag nydt godt af sol og blå himmel. Og det er noget, der fortsætter tirsdag, hvor solen i det meste af landet får gode betingelser for at give sommeren en varm afslutning.

Tirsdag bliver nemlig en dag, hvor de fleste danskere vil få en lun sommerdag med temperaturer over 20 grader. Kun på de dansker øer og langs kysterne bliver det svært at komme på den anden side af 20 grader.

Andre steder er der spænding om, hvorvidt termometret i løbet af tirsdagen krydser den magiske grænse på 25 grader. Bedst mulighed for det bliver i Jylland, især i det østjyske, hvor der i prognoserne er udbredt 24 grader.

Over de østlige egne ventes omkring 23 grader, når det bliver varmest.

Flot start på efteråret

Onsdag skifter kalenderen fra sommer til efterår, men vejret er slet ikke klar på at overgå til efterår, idet de sommerlige tendenser fortsætter med rolige vindforhold og masser af sol.

Igen forventes op omkring 24 graders varme, men lokalt kan det endnu engang blive varmere. Landjorden er på grund af meget solskin mandag og tirsdag blevet varmet op, hvilket gør, at der er mulighed for et efterår, som lægger fra land med en mulig sommerdag.

Varmest bliver det i de østlige egne af Jylland, mens man over Østdanmark får op til 23 graders varme.

Skulle det ske, at der i løbet af de næste dage bliver vredet en sommerdag ud af den smukke sensommer, er det faktisk lige efter bogen.

Der er blevet målt temperatur i Danmark siden 1874, og her viser statistikken, at den seneste sommerdag i gennemsnit kommer 29. august, mens den mest hyppige dato for sidste sommerdag er 2. september.

Torsdag fortsætter det solrige sensommervejr med op til 23 grader, men frem mod weekenden begynder det at blæse en smule op, hvilket efterhånden får temperaturen ned omkring 20 grader.