Vejr

Våd periode i vente – her kan der falde over 40 millimeter

Andre steder i Danmark slipper man med noget mindre regn.

Kalendersommeren slutter med vådt, blæsende og relativt køligt vejr – og de næste dage kan lokalt byde på relativt store mængder regn.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Miseren skyldes et lavtryk, der torsdag befinder sig over den sydøstlige del af Østersøen. De næste mange dage vil lavtrykket befinde sig nær Danmark, og det vil i længere perioder give anledning til regn og byger.

Da lavtrykket – og det ustadige vejr, der følger med – hele tiden er øst for os, vil det være de østlige egne af landet, der vil opleve de største nedbørmængder og de laveste temperaturer.

Torsdag er flere områder med regn ved at brede sig ind over Sjælland fra øst, og fredag vil der komme regn i store dele af Danmark. Derudover vil det være sparsomt med solchancer.

Lokalt over 40 millimeter

I weekenden fortsætter vejret med at være ustadigt over Danmark, men efterhånden vil der være bedre mulighed for at få tørvejr og lidt solskin, hvis man bor i den nord- og vestlige del af landet.

Mod sydøst vil der fortsat være perioder med regn, mange skyer og ganske blæsende fra nordøst.

Torsdag ved middagstid viser flere vejrmodeller, at der kan falde over 40 millimeter nedbør på Bornholm frem til tirsdag i næste uge.

Mange steder på Sjælland kan man se frem til mellem 10 og 30 millimeter regn, mens man slipper mere nådigt i dele af Jylland, hvor der blot vil falde mellem 5 og 10 millimeter.

I en hel august falder der normalt 82,1 millimeter, så enkelte steder kan man se frem mod en halv måneds regn på fem døgn.

Til og med onsdag er der faldet 67,9 millimeter regn i august i år og med udsigten til det våde vejr, vil normalnedbøren måske kunne overskrides.

August ender derudover også som den mest solfattige i 10 år og som den koldeste i 16 år.