Vejr

Juli blev den varmeste måned for kloden nogensinde registreret

Den tidligere rekord fra juli 2016 blev tangeret i 2019 og 2020, men nu er rekorden blevet overgået.

Det amerikanske meteorologiske institut NOAA har beregnet den globale temperatur hver måned de seneste 142 år. Af de cirka 1700 måneder er juli 2021 den varmeste nogensinde.

Den nye rekord lyder på 15,77 grader, hvilket er 0,93 grader over middeltemperaturen fra år 1900 til 1999.

Det er dog kun marginalt varmere end den tidligere rekord, som er fra juli 2016. Her blev klodens temperatur beregnet til 15,76 grader. Denne rekord er sidenhen blevet tangeret i juli 2019 og 2020. Den nye rekord er derfor kun 0,01 grader varmere end den tidligere rekord.

Juli er klodens varmeste måned

Klimaforandringer finder sted på hele kloden både over land og i havet. Opvarmningen er mest markant over land, og derfor har vi årets varmeste periode, når det er sommer på den nordlige halvkugle.

I grove træk er 20 procent af den sydlige halvkugle dækket af land, mens det er cirka det dobbelte på den nordlige halvkugle.

Netop landområdet på den nordlige halvkugle har haft en svimlende varm juli 2021. Her har middeltemperaturen været 1,54 grader over referenceperioden, hvilket betød at den gamle rekord fra 2012 blev slået.

Klimarapport fortæller den globale opvarmning skyldes menneskelig aktivitet

Den globale varmerekord flugter med den store klimarapport fra FN som udkom i mandags. Her blev det den globale opvarmning endnu engang konstateret, og udledningen af drivhusgasser er med sikkerhed medvirkende.

Den globale temperatur varierer fra år til år, men figuren øverst i artiklen viser en meget tydelig tendens. Det bliver varmere og varmere – og siden 2004 har alle måneder været mindst 0,5 grader varmere end det 20. århundrede.