Vejr

Stor forskel på vejret henover Danmark

Man ser en stor forskel fra vest til øst i Danmark, og sådan er det ofte, når sommervejret er ustabilt og blæsende.

Lidt eller nogen sol med enkelte byger, let til frisk stedvis hård vind og temperaturer på mellem 16 og 21 grader. Sådan vil en vejrudsigt typisk lyde, når vejrkortene ser ud som på denne søndag, og dermed er der lagt op til noget afdæmpet sommervejr.

Men der er gemmer sig detaljer i vejrkortene, som gør, at nogle får det mere sommerligt end andre, mens andre nok nærmere tænker på det forestående efterår.

Kigger man på både temperaturer og nedbør, som de forventes at fordele sig hen over Danmark, vil der være relativt store regionale forskelle. Varmest og tørrest bliver det i det store hele over de østlige og sydøstlige egne, og det vil sige på Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm.

Her får man omkring 20 grader og kun få forbigående byger, og det bliver tilmed mindst blæsende her.

Skyer i Nordsøen strømmer ind over det meste af Jylland

Mod vest og nord, og det vil sige i Jylland, bliver det til gengæld mest blæsende med flest byger, og her får man mange steder mellem 16 og 19 grader.

Nordjylland og især Vendsyssel får færrest byger og mest sol til at begynde med, men til gengæld blæser det mest med op til hård vind. Til aften vil et område med ret skyet vejr og en del byger trække ned fra nord.

Længere mod syd i Jylland er det lidt mindre blæsende, men skyer og spredte byger vil strømme ind fra Nordsøen.

På Fyn ligger man lige midt mellem det blæsende nordvest og det lunere og roligere sydøst, og man får således en blid vejrmæssig mellemvare. Som det typisk er på Fyn.

Fælles for hele landet er det, at der vil være færrest byger først på dagen. Bygerne bliver nemlig forstærket af solens varme og er dermed mest intense og hyppige midt og sidst på eftermiddagen, når det er varmest.

Man vil dog opleve færre og for det meste svagere byger end lørdag, hvor mindst en af de talrige byger gav skybrud.