Vejr

Torsdag byder på byger og blæst

Det bliver markant køligere, end vi har været vant til.

Vi skal nu til at vænne os til en række dage, hvor det er en god idé at huske vindjakken.

Et lavtryk vil i den kommende tid svinge taktstokken over Nordeuropa ledsaget af byger, blæst og temperaturer, der er væsentligt lavere, end hvad vi har oplevet i den seneste tid.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Det mærker vi allerede torsdag, hvor kraftige byger fra morgenstunden breder sig ind over den vestlige del af Danmark fra Nordsøen.

Bygerne er stedvis med torden og hagl, men fordi de bevæger sig hurtigt fra sted til sted, når de ikke at give regn i længere perioder i de samme områder.

Det medfører i sidste ende, at risikoen for skybrud er lille i dag, selvom regnen i kortere perioder kan være af meget høj intensitet.

I formiddagstimerne vil bygerne mestendels være at finde vest for Storebælt, men i eftermiddagens løb breder de sig længere mod øst, så man også på Sjælland og Lolland-Falster kan blive ramt af kraftige byger.

Kraftig blæst

Lavtrykket giver også tiltagende vind, og det er noget, der vil kunne mærkes.

Generelt vil vinden være jævn til hård fra vest, men ved kysterne kan man opleve kuling i middelvind, mens vindstødene kan nå hård kuling med cirka 20 meter per sekund.

Det vil føles særligt kraftigt, da vi i længere tid ikke har været vant til blæsende vejr. De kraftigste vindstød vil komme i forbindelse med bygerne.

Temperaturerne vil generelt blot befinde sig mellem 16 og 19 grader, men i den østlige del af Danmark kan man opleve termometrene vise 20 til 22 grader.

Det bedste vejr vil man opleve på Bornholm – her vil der både komme mest sol, færrest byger og højeste temperaturer.