Vejr

Den kommende uge kan byde på en hel måneds regn

Lokalt kan der falde op mod 70 millimeter, hvor der kommer mest.

To uger med knastørt vejr bliver nu afløst af store mængder regn de kommende dage.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Et lavtryk vil sende både fronter med regn, men også masser af byger op over Danmark i de næste par døgn, og det ustadige vejr fortsætter langt ind i den kommende uge.

Vi har taget hul på den ustadige vejr-periode søndag, hvor et lavtryk over den sydøstlige del af Nordsøen allerede sender fronter med regn op til Danmark. Selve frontsystemet giver ikke store nedbørmængder, men de byger, der bliver dannet i "kølvandet" på frontpassagen, kan fra søndag eftermiddag være kraftige og med torden.

Bygerne vil især ramme den sydvestlige del af Danmark, hvor der også er risiko for skybrud. Skybrud er defineret som en regnmængde på over 15 millimeter på en halv time.

Natten til mandag vil endnu kraftigere byger trække op over den vestlige del af Danmark, og kan mandag morgen brede sig til en større del af Danmark. Bygerne kan være med torden, hagl, kraftige vindstød og give skybrud.

Både mandag og tirsdag kan der fortsat være mange, kraftige byger, og i perioder vil regnen også kunne være mere langvarig. Den nedbør, der falder i forbindelse med bygerne vil være ujævnt fordelt, så der nogle steder kan falde store mængder (og på kort tid), mens man andre steder går ram forbi.

Kan ende med en måneds regn

Fra onsdag til fredag kan der fortsat være regn og byger mange steder, og når de samlede nedbørmængder for næste uge bliver gjort op næste søndag, så kan det vise sig, at der kan være faldet mellem 50 og 70 millimeter de steder, hvor der kommer mest.

De største mængder ventes i den sydvestlige del af Danmark, mens bornholmerne måske kan slippe med omkring 10 millimeter regn. Prognoserne for nedbørmængder – og placering af disse – er dog behæftede med en betydelig usikkerhed.

Til sammenligning falder der 65,8 millimeter regn fordelt over hele Danmark i en almindelig juli måned.

Til og med lørdag er der blot faldet 36,3 millimeter i juli hidtil, og når ugen er omme, kan der – samlet set for hele landet – være faldet over 30 millimeter. Det kan i sidst ende få juli til at blive mere våd end normalt.