Vejr

Vejrskifte på vej – søndag kan byde på regn- og tordenbyger

Starten af den nye uge vil også byde på vådt, men varmt vejr.

Efter to uger med ubetydelige mængder regn over Danmark skal vi nu indstille os på en væsentligt mere ustadig vejrtype, der stedvis kan byde på store mængder regn i løbet af de kommende dage.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Selvom lørdag byder på dejligt sommervejr, er de første tegn på et vejrskifte faktisk tydelige i dag. Vinden vil i dagens løb tiltage fra øst, og i aftentimerne vil højtliggende skyer trække op over den sydlige del af Danmark fra Tyskland.

Alt dette skyldes et lavtryk, der har kurs mod Danmark, og som fra søndag vil sætte den vejrmæssige dagsorden.

Mandag vil derfor starte med skyer mange steder, og i den sydlige del af Jylland kan der være byger fra morgenstunden. I første omgang vil bygerne formentlig ikke være kraftige og intensiteten ikke være skybrudsagtig.

I løbet af dagen trækker et område med flere byger op over en større del af landet fra sydvest, og især i eftermiddags- og aftentimerne kan bygerne være mere kraftige.

Bygerne kan være med torden og måske også kraftige vindstød. På nuværende tidspunkt er skybrudsrisikoen ikke meget stor, men det kan ikke udelukkes, at bygerne kan være ledsaget af regn med skybrudsintensitet.

Den varme luft holder dog stand over Danmark, så temperaturerne søndag eftermiddag kan flere steder stige til mellem 24 og 26 grader. Vinden vil dog være op til frisk fra øst, hvilket sætter en mindre dæmper på sommertemperaturerne.

Natten til mandag og mandag morgen kan kraftigere tordenbyger ramme Danmark, og mandag ser også ud til at kunne byde på kraftige regn- og tordenbyger.