Vejr

Fredag bliver en hæderlig sommerdag

I løbet af dagen bryder solen frem og giver en solrig eftermiddag. Op til 25 grader.

Vejret fredag bliver nærmest en tro kopi af de seneste dages vejr.

Dagen er således startet overskyet i store dele af landet fra morgenstunden, mens den senere vil byde på opbrud og megen sol til det meste af landet.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Torsdag blev – med 26,1 grader i Nordjylland – årets 27. sommerdag. Samme temperaturleje kan igen nås fredag – igen i Nordjylland.

Overskyet fra morgenstunden

Det er stort set kun Bornholm og det østligste Sjælland, der i de tidlige morgentimer kan prale af at have morgensol. Resten af landet er indhyllet i et skydække.

I løbet af formiddagen forventes det, at der går huller i skyerne, og at solen efterhånden vinder mere og mere frem.

I takt med at det sker, stiger temperaturen til omkring 20 graders varme.

Mere sol i eftermiddag

Opklaringen fortsætter resten af dagen, og time for time får solen mere plads på himlen. Mest sol er at finde i de nordlige og østlige egne, mens især Sønderjylland har lidt flere skyer på himlen.

Generelt dannes skyerne inde over land som de velkendte cumulusskyer.

Cumulusskyer

En af de mest kendte skytyper er såkaldte cumulusskyer. Det er dem, der ligner blomkål, og som ofte dannes på pæne sommerdage, når solen har været på himlen noget tid. Cumulusskyer hører til i gruppen af konvektive skyer, der typisk dannes, når overfladen bliver varm, og luften over stiger til vejrs og afkøles.

Hvis atmosfæren er relativt stabil, så forbliver cumulusskyerne som uskyldige 'vattotter' på himlen, men hvis atmosfæren er ustabil (temperaturen falder hurtigt med højden), så kan ellers uskyldige cumulusskyer udvikle sig til cumulonimbusskyer, der kan give kraftige regn- og tordenbyger

I Nordjylland kan temperaturen igen komme over 25 graders varme i eftermiddag. Ellers forventes 19 til 24 grader køligst langs kysterne.

Med svage vindforhold bliver fredag dermed en hæderlig sommerdag, hvor alle får solen at se, og hvor udendørs aktiviteter kan anbefales.

I aften falder skyerne sammen, og der vil over hele linjen være sol fra en næsten skyfri himmel.

Samtidig bliver det en lun sommeraften med stort set vindstille vejr. Det kan få mange til at trække udendørs og for eksempel tænde for grillen.

Og står der grill på programmet i aften, så skal man fortsat være opmærksom, da brandfaren for tiden er ekstra høj grundet tørke.